Mapa bazowa

Witam

Od jakiegoś czasu mam problem z mapami bazowymi, którego nie mogę rozwiązać.

Próbowałem tej samej manipulacji na innej stacji roboczej bez rezultatu.

Pracuję pod SW2012SP05.

Stworzyłem różne MEPy z różnymi wkładami w zależności od formatów i potrzeb.

Łącze zostało utworzone za pomocą właściwości szablonów dokumentów i osobistych map bazowych.

Korzystanie z szablonów dokumentów nie stanowi problemu

Jeśli chodzi o tło, trochę się zacina...

Mogę otworzyć dowolną instalację MEP, ale gdy dodaję arkusz, pojawia się komunikat "Nie można odnaleźć mapy tła".

Z wyjątkiem 2 formatów A3...

Gdy mam już menu rozwijane z różnymi tłami, znajduję te, które zdefiniowałem, wybieram i bez problemu dodaje mi moje arkusze.

Czy coś przeoczyłem lub jakiś błąd?

Z góry dzięki!

1 polubienie

Cześć s4kuj0

W rzeczywistości należy zapisać pusty plik rysunku, w którym zdefiniowano mapę bazową i żądane opcje.

Musisz go zapisać w . DRWDOT. Po otwarciu nowego rysunku wystarczy użyć tego pliku szablonu, a opcje zostaną ustawione w tym szablonie rysunku. 

Plik . SLDDRT zawiera tylko mapę bazową, a nie opcje szablonu układu. Dlatego musisz zarejestrować się w . DRWDOT, który jest plikiem szablonu. Działa to w ten sam sposób w przypadku części (. PRTDOT) i zespoły (. ASMDOT).

Po otwarciu nowego pliku możesz wybierać między różnymi utworzonymi plikami szablonów, dzięki czemu możesz wybrać te domyślne lub te, które utworzyłeś samodzielnie. 

W wartościach bezwzględnych powinieneś mieć .drwdot, który zawiera opcje itp.
Musi być bez tła.
Następnie masz .slddrt, który będzie twoją mapą bazową.
W ten sposób zmienisz opcję, a wszystkie Twoje nowe plany będą ją zawierały bez konieczności korzystania z całego DRWDOT.
Wystarczy tylko jeden, ale w drzewie musisz usunąć plan tła.

@+ ;-)

3 polubienia

Cześć gt22,

Myślę, że moje pytanie zostało źle zrozumiane.

Właściwie pracowałem ze wszystkim, co właśnie powiedziałeś.

Utworzyłem moje różne dokumenty w .xxxDOT i . SLDDRT.

To samo dotyczy prt i asm z zakodowanymi na stałe informacjami dla różnych użytkowników/klientów.

Kiedy tworzę program do Parlamentu Europejskiego, mam różne programy do Parlamentu Europejskiego, które pojawiają się wraz z wkładem.

Problem pojawia się tylko wtedy, gdy utworzyłem już MEP i chcę dodać do niego arkusz.

W tej chwili nie może znaleźć tła.

Ustawiłem ścieżkę do moich rysunków w obszarze Lokalizacje plików w obszarze właściwości.

Gdy pojawi się menu rozwijane z różnymi mapami bazowymi, mapy bazowe znajdą się na tej liście.

Inny pomysł?

Czy dodając arkusz papieru, najpierw zapisujesz swój pierwszy arkusz za pomocą polecenia zapisz jako

@+ ;-)

1 polubienie

Czy mógłbyś dać nam zrzut ekranu 2 przypadków według folio 1 i folio 2?

W folderze map bazowych ustawionym w opcjach oprogramowania (Opcje systemu/Lokalizacja pliku/Mapy bazowe)

Jeśli otworzysz ten folder za pomocą eksploratora, znajdują się w nim mapy bazowe (*.slddrt) do użycia w dokumentach szablonów (.drwdot)?

Zwykle, jeśli zadaje pytanie, to dlatego, że w tym punkcie jest PB

2 polubienia

@gt22

Tak, niezależnie od tego, czy jest zarejestrowany, czy nie.

PS: Jestem maniakiem CTRL+S ;-)

@Benoit.LF

Zrobiłem printscreeny, w kolejności problemu.

@jfaradon

Tak to jest, sam utworzyłem link do folderu osobistego.

Najdziwniejsze w tym wszystkim jest to, że zdarza mi się to ze wszystkimi moimi ujęciami z wyjątkiem JEDNEGO.

Ten, do którego zrobiłem link w Opcjach systemowych/Szablonach domyślnych.

Jeśli może dać ci przewagę.

mep.zip