Format ping (png)?

Chciałbym wiedzieć, czy możliwe jest przekonwertowanie planu solidworks na  format ping (png)?

Tak, po prostu zapisz jako i wybierz format png. (Przenośna karta graficzna)

Zobacz obraz

png.png
5 polubień

Dziękuję Bart, ale według twojego zrzutu ekranu jest to 3D, zadaję pytanie o plan, a poza tym solid nie oferuje mi png ani dla 3D, ani dla 2d.

Jestem w 2012 roku, czy ty też tak jest?

Dziękuję

Działa również na rysunku.

Jest rok 2014, ale nie widzę powodu, dla którego rok 2012 miałby tego nie zrobić.

W przeciwnym razie musisz przełączyć się na jpg, a następnie zapisać go w png za pomocą farby lub innego.

Lub sitodruk. Ale wydaje mi się dziwne, że Sw nie oferuje tego standardowego formatu.

2 polubienia

Tak, ja też nie rozumiem, ale tak jest, dziękuję za odpowiedź, w ostateczności chciałem skorzystać z formatu jpeg passage, ale myślę, że nie zamierzam dokonywać wyboru.

Klasa A+

capture_solid.png

A przechodząc przez Edrawing?

Logicznie rzecz biorąc, będziesz mieć możliwość zapisania w formacie png

Rzeczywiście, działa na zasadzie edrawingu, ale zastanawiam się, dlaczego mój klient chce tego formatu, jakość jest bardzo przeciętna.

Dziękuję za pomoc Bart, powodzenia.

1 polubienie

Wydaje mi się, że mamy możliwość regulowania jakości.

Podczas wybierania formatu obok opcji Zapisz znajduje się pole opcji.

Tak, dziwny twój klient...^^

Proszę!

Witam

Wszystko, co musisz zrobić, to zainstalować na przykład darmowe oprogramowanie PDFCreator, a następnie wydrukować MEP w żądanym formacie (PDF, Jpg, png,...) oraz te z konfigurowalnym renderingiem. Daje to nienaganne obrazy.

Pozdrowienia

5 polubień

Jeśli chodzi o PNG, moi koledzy udzielili odpowiedzi, dlaczego PNG często jest wtedy, gdy integrujesz dokument w Wordzie, a format PNG jest łatwiejszy w obsłudze

2 polubienia