Chciałbym wiedzieć, czy możliwe jest przekonwertowanie planu solidworks na format ping (png)?
Dziękuję Bart, ale według twojego zrzutu ekranu jest to 3D, zadaję pytanie o plan, a poza tym solid nie oferuje mi png ani dla 3D, ani dla 2d.
Jestem w 2012 roku, czy ty też tak jest?
Dziękuję
Działa również na rysunku.
Jest rok 2014, ale nie widzę powodu, dla którego rok 2012 miałby tego nie zrobić.
W przeciwnym razie musisz przełączyć się na jpg, a następnie zapisać go w png za pomocą farby lub innego.
Lub sitodruk. Ale wydaje mi się dziwne, że Sw nie oferuje tego standardowego formatu.
Tak, ja też nie rozumiem, ale tak jest, dziękuję za odpowiedź, w ostateczności chciałem skorzystać z formatu jpeg passage, ale myślę, że nie zamierzam dokonywać wyboru.
Klasa A+
capture_solid.png
A przechodząc przez Edrawing?
Logicznie rzecz biorąc, będziesz mieć możliwość zapisania w formacie png
Rzeczywiście, działa na zasadzie edrawingu, ale zastanawiam się, dlaczego mój klient chce tego formatu, jakość jest bardzo przeciętna.
Dziękuję za pomoc Bart, powodzenia.
Wydaje mi się, że mamy możliwość regulowania jakości.
Podczas wybierania formatu obok opcji Zapisz znajduje się pole opcji.
Tak, dziwny twój klient...^^
Proszę!
Witam
Wszystko, co musisz zrobić, to zainstalować na przykład darmowe oprogramowanie PDFCreator, a następnie wydrukować MEP w żądanym formacie (PDF, Jpg, png,...) oraz te z konfigurowalnym renderingiem. Daje to nienaganne obrazy.
Pozdrowienia
Jeśli chodzi o PNG, moi koledzy udzielili odpowiedzi, dlaczego PNG często jest wtedy, gdy integrujesz dokument w Wordzie, a format PNG jest łatwiejszy w obsłudze