Formularz nieruchomości

Cze wszystkim

Jestem w trakcie przerabiania moich wkładów, aby dobrze rozpocząć rok 2015.

Chciałbym pokazać w tych wkładach grubość mojej części blaszanej. I to automatycznie.

Jak to zrobić?

Moim zdaniem musisz umieścić wartość ręcznie sterowaną w swoim kartridżu, ponieważ każda część będzie miała inną nazwę wymiaru grubości. 

1 polubienie

Udaje mi się odzyskać materiał, masę, datę, nazwę utworu. ale grubość, suszę...

Problem z wartością sterowaną polega na tym, że za każdym razem muszę ją odłożyć, podczas gdy chciałbym, aby stało się to automatycznie.

Jeśli jest to część arkusza blachy, we właściwościach bryły znajduje się grubość.

Tak, ale w moim kwestionariuszu nic mi nie proponuje.

I jak mówi Thomas, każdy kawałek będzie miał inną nazwę żebra, inną grubość...

Masz możliwość wyodrębnienia objętości i powierzchni w trybie automatycznym, musisz być w stanie stworzyć formułę, która wydedukuje grubość 

To, o co tylko proszę, to formuła, którą należy wprowadzić, aby to zrobić. =)

Znalazłem to!

Dla Twojej informacji musisz dodać właściwość "grubość" związaną z grubością części.

Następnie w kartridżu dodajemy adnotację, którą łączymy ze zmienną "grubość"

Co daje: $PRPSHEET:"grubość"

3 polubienia

Arf, już znalazłeś swoje rozwiązanie. Szkoda, że mógłbym cię uratować przed poszukiwaniami, gdybym przyszedł wcześniej. Jest to funkcja, której często używam w moich zestawieniach materiałowych.

Po prostu pozwalam sobie na trochę bardziej szczegółowe informacje na temat manipu, jeśli ktoś przechodzi obok, szukając dnia ;)

Rzeczywiście, musisz utworzyć nową właściwość w 3D. (plik, właściwość)

W polu Wartość/Wyrażenie należy wybrać wartość, która Cię interesuje w szkicach. Aby to zrobić, wybierasz swój szkic, pojawiają się wartości i wszystko, co musisz zrobić, to wybrać właściwy, klikając na niego.

Następnie importujesz do swojego wkładu, jak wskazuje Bart

W ten sam sposób można również zmierzyć wysokości/szerokości/długości rur (elementu spawanego mechanicznie), aby uniknąć błędów kopiowania.

1 polubienie