Mam elastyczną osłonę z tworzywa sztucznego z tektury falistej Chcę zaprojektować go złożonego: podąża za prostą krzywą, na przykład promieniem. Pierścienie odkształcają się: ciasno na wewnętrznym R i rozchodzą się na zewnętrznym promieniu. Jakieś pomysły?
Pytanie brzmi, czy konieczne jest wykonanie osłony falistej w tak realistyczny sposób? Świadomie może to sprawić, że Twój montaż zwolni na chwilę. Wymagana przestrzeń Øext i int jest wystarczająca w większości przypadków. (w najgorszym przypadku reprezentacja gwintu, aby stworzyć pozory opasania)
Fajny twój wynik, nawiasem mówiąc, nie mogę tego zrobić ponownie, czy możesz nam pokazać parametry funkcji? Aby zobaczyć, co zostało wybrane? lub plik w zależności od wersji oprogramowania.
Nawiasem mówiąc, podziękowania dla @DoubleL i @Lynkoa15 za ich demonstracje na temat funkcji deformacji. Zawsze ciekawie jest zobaczyć inne metody/aplikacje. Jak zawsze powtarzam naszym stażystom, którzy zaczynają swoją przygodę z 3D, nie ma tylko jednego sposobu na uzyskanie tego samego rezultatu, najważniejsze jest to, aby metoda Ci odpowiadała i aby nie była bardziej skomplikowana / strata czasu i przede wszystkim dostosowana do Twojego obiektu. (jeśli równanie /. rodzina części to jest na przykład)