Witam
Wiem, że łatwo jest zamienić sldasm w sldprt
Ale czy możliwe jest zachowanie linków bez konieczności nadpisywania SLDPRT za każdym razem, gdy SLDASM jest modyfikowany?
Dziękuję
Witam;
Jeśli dobrze rozumiem, zapisałeś zespół części, a następnie wracasz do pracy nad początkowym zespołem i chcesz, aby zmiany zostały przeniesione do jego kopii części.
Tutaj powiedziałbym, że nie, nie jest to możliwe, te dwa pliki stały się całkowicie niezależne.
Jaki byłby ukryty cel tej manipulacji?
Istnieje jednak możliwość:
Utwórz części wieloobiektowe ze złożenia:
W takim przypadku istnieje możliwość zachowania lub przerwania połączenia między oryginalnym złożeniem a bryłami docelowymi...
Witam
Tak, jest to możliwe: od SW2024 funkcja Utwórz część wielobryłową pozwala zachować (lub nie) połączenie:
Tworzenie części wieloobiektowych - 2024 - Pomoc SOLIDWORKS
Zdecydowanie, pokonałem cię po raz kolejny@Silver_Surfer ... Musiałem edytować mój post, kiedy opublikowałeś swój...
Dziękuję za te (te) propozycje, niestety jestem w wersji 2023
W rzeczywistości w pierwszej kolejności szukałem rozwiązania do wygenerowania modelu ASM, ale SolidWorks odrzuca modele ASM zawierające części
Jeśli kiedykolwiek...
Chcesz utworzyć szablon typu *. .asmdot
zawierający część domyślną?
Tak, a Solidworks mówi mi:
Hmm... Początkowa prośba jest nadal dziwna, nie chcesz nam powiedzieć o tym trochę więcej?
Powinno być możliwe naprawienie tego bez większych trudności za pomocą makra.
Dziękujemy za zainteresowanie
przykład:
Muszę obliczyć objętość kontenera zaprojektowanego w ASM
O ile mi wiadomo, nie mogę używać funkcji " combine " i Boolean w ASM
więc przełączam go na PRT, ale przerywam dynamikę
Gdy tylko mój ASM ewoluuje i chcę ponownie obliczyć woluminy, nadpisuję mój PRT lub generuję kolejny PRT z podpowiedzią
i tam tracę strukturę drzewa utworzoną do obliczeń w języku logicznym
Jest to dopuszczalne, ale szkoda
Uwaga: Pewnie! radykalne makro nic lepszego, ale nie będę wiedział jak to zabezpieczyć
Witam
Możesz wykonać Boolean w asm z inteligentnym składnikiem.
Cześć Sylk, to jest to, co robiłem, kiedy modelowałem zbiorniki i inne tacki na soki, budowałem pojemnik wokół mojej objętości, ale w zależności od złożoności pojemnika szybko podwaja się lub nic w czasie modelowania...