Zachowaj strukturę folderów podczas tworzenia pakietu i pracy SW2017

Witam.

Chciałbym zrobić kompozycję na wynos mojego (bardzo dużego) zespołu głowicy.

Ponieważ istnieje wiele podfolderów, chcę zachować całą strukturę folderów, aby uniknąć pomieszania wszystkiego.

W tym miejscu sprawa się komplikuje. Usunąłem zaznaczenie pola Pojedynczy folder (płaski), ale zamiast zachować całą strukturę drzewa, zachowuje mnie tylko ostatnie foldery, w których znajdują się elementy Solidworks.

Szukałem w internecie, w wersji SW2017 powinieneś mieć wybór między 3 trybami: "Pojedynczy folder (płaski)", "Spłaszcz do minimum folderów" lub "Zachowaj całą strukturę folderów". Te 3 tryby nie pojawiają się w moim oknie kompozycji do zabrania do domu, patrz załączony obrazek.

Nie rozumiem, dlaczego Solidworks nie chce zachować dla mnie całego drzewa podfolderów.

Czy brakuje mi modułu programowego? Czy mój zestaw jest za duży? Czy moje ścieżki są zbyt długie?

Dziękuję za pomoc.

sw2017.png

Witam

Czy próbowałeś zapisać w pliku zip? Wydaje mi się, że struktura jest lepiej zachowana.

Tak, próbowałem, robi to samo!

Witam

W mojej wersji z 2017 roku oferuje mi ten wybór .. :o

2 polubienia

Dziwne, że go nie mam: solidworks 2017 SP3.0

Witam, przypadkiem nie próbowałeś naprawy, a następnie ponownie załaduj ustawienia.

Niech Moc będzie z wami.

2 polubienia

Tak samo jak y.pacquelet, nie mam 3 opcji z SW2017 SP3.0

Nie rozumiem, że nawet jeśli nie oferuje mi 3 wyborów struktury, logicznie rzecz biorąc, powinien zachować tę samą strukturę, gdy pole pojedynczego folderu nie jest zaznaczone!

Witam

W takim przypadku należy przełączyć się na dodatek SP5

Niech moc będzie z tobą

2 polubienia

Ze swojej strony jestem w SP 4

Witam

Jak naprawić plik Solidworks?

Witam

Uruchamiasz instalację i zaznaczasz "Napraw"

Niech Moc będzie z wami.

2 polubienia

Dziękuję OBI WAN ;)