Bardzo łatwo jest utworzyć zadanie generowania plików dxf lub dwg za pomocą EPDM (podobnie jak w przypadku plików PDF).
W zależności od zastosowania, zadanie to może zostać w razie potrzeby uruchomione automatycznie zgodnie z przepływem pracy (na przykład: automatyczne generowanie stp po zatwierdzeniu pliku 3D).
Uwaga: jeśli automatyzacja jest wybranym rozwiązaniem, szybko spuchnie Twój sejf (pliki krok po kroku są dość ciężkie)
Uwaga 2: próbowaliśmy uruchomić generowanie 850 plików pdf na raz za pomocą zadania EPDM, nie zrobimy tego ponownie. Statystycznie istnieje szansa na błąd na co najmniej jednym pliku -> zadanie zostanie zrestartowane (domyślnie u nas są to trzy próby przed anulowaniem zadania) -> 850 *3 więcej pdfów w bazie danych EPDM (przy czym wiele pdfów ma problemy z referencjami). Myślę, że powinieneś unikać przekraczania dziesięciu plików na partię, aby być bezpiecznym.
Zadania EPDM mogą również generować pliki poza bazą danych EPDM (jeśli nie musisz zarządzać ich historią/wersjami...). Możliwe jest również dodanie indeksu wersji i/lub numeru wersji (oraz wielu innych wartości) w nazwie generowanego pliku.
Aby przekonwertować SLDDRW bez pb , ponieważ jest to 2D Z drugiej strony mówisz o SLDPRT lub SLDASM, tam jest to bardziej skomplikowane, ponieważ potrzebujesz strony do eksportu
Dwie opcje, Opcja 1: tworzysz widok w swoim 3D, który zawsze będzie nosił taką samą nazwę jak "DXF", a następnie wykonujesz zadanie PDM, które eksportuje nie twarz, ale projekcję tego widoku.
Opcja 2: Eksportujesz ręcznie.
Nie znam żadnej automatyzacji, która jest w stanie zdefiniować dla Ciebie kierunek projekcji do eksportu, będziesz musiał coś wcześniej zrobić, aby przygotować pliki 3D
Osobiście zawsze wykonuję mój DXF ręcznie, zrobiłem małe makro, wystarczy otworzyć część, kliknąć twarz, którą chcę wyeksportować, a makro zapisze się we właściwym miejscu z odpowiednimi nazwami. Nie mogłem znaleźć bardziej niezawodnego rozwiązania.