- Drafsight pod Ubuntu, potwierdzam, że to katastrofa, do aktualizacji, a także do użycia. Brakuje w nim opcji i jest to nieco obniżona wersja wersji dla systemu Windows. Ale to właśnie w tym środowisku powszechnie go używam.
- E-Drawing z Wine, dobrze jest bezpośrednio zawiesić komputer, a ja miałem komputer zanieczyszczony przez długi czas przez ten fałszywy dobry pomysł.
- Solidworks generuje piękne pliki PDF 3D. To jest podstawowy punkt mojej refleksji. Adobe Reader jest jedynym, który znalazłem, który wie, jak dobrze zarządzać częścią 3D (pod Ubuntu), stąd zadane pytanie.
- Nie mogłem znaleźć funkcji pomiaru w mojej wersji czytnika. Czy dzieje się tak dlatego, że Solidworks nie zawarł w modelu informacji, która na to pozwala, czy po prostu opcji aktywacji?
- Widzę, że Windowsianie mają trochę kłopotów z darmowym środowiskiem Ubuntu. To prawda, Ubuntu to wolność, chyba że naprawdę chcesz z nim pracować.
- Jeśli chodzi o Freecad, jest to oprogramowanie do rysowania, celem jest tutaj wizualizacja za pomocą prostego narzędzia, takiego jak E-Drawing, ale dla środowiska innego niż Windows.
- Mamy system Windows dla Solidworks, ponieważ nie działa on w systemie Ubuntu. Ale chciałbym móc przedstawić projekty biura projektowego z nieco większą elastycznością i "zabawą" niż za pomocą zrzutów ekranu jpg i PDF-ów z planami 2D.
W końcu nie mam wyboru dla Ubuntu, muszę sobie z tym poradzić, dziękuję, że nie wcierasz soli w ranę, rozmawiając ze mną o "Window", SNIF....
Jeszcze raz dziękuję za pomysły, a rozwiązanie zostanie znalezione!