Witam
To wszystko, mój mały problem z generowaniem pliku PDF.
Chciałbym zrobić konkatenację kilku zmiennych, jednak nie mam możliwości wyboru moich zmiennych.
W załączeniu zrzuty ekranu.
Z góry dziękuję
pdf_standard.jpg
Witam
To wszystko, mój mały problem z generowaniem pliku PDF.
Chciałbym zrobić konkatenację kilku zmiennych, jednak nie mam możliwości wyboru moich zmiennych.
W załączeniu zrzuty ekranu.
Z góry dziękuję
Cześć, czy nie byłoby to z przyciskiem "zaawansowana opcja skryptów" na dole?
Rzeczywiście, istnieje skrypt, jednak moja wiedza jest ograniczona w kodzie VBA lub Cbasic (powiem ci, że nawet nie wiem, jak go poprawnie zidentyfikować).
Więc nadal jestem ze swoim problemem.
Jeśli klikniesz małą strzałkę po prawej stronie nazwy pliku, uzyskasz dostęp do określonej liczby zmiennych (w tym numeru wersji....). Z drugiej strony pozostaje ograniczony (nie można umieścić zmiennej, którą stworzyłeś na przykład).
Napisanie scenariusza może obejść ten problem (ale nie jest to nawet pewne).
Uważaj na pole "wersja pliku źródłowego": jeśli w swoim przepływie pracy możesz utworzyć wersję pliku, która nie jest wersją (tak jest w naszym przypadku), możesz skończyć z numerem wersji, który jest pusty (co nie jest zbyt praktyczne przy archiwizowaniu) (np. wersja pliku 15 / Rev A -> wersja 16 (bez przyrostu wersji) -> 17 / Rev B, Nazwa pliku PDF w wersji 16 będzie miała pustą wartość w polu "Poprawka pliku źródłowego".