Zarządzanie działaniami projektowymi

Witam

Proszę o wszystkich tych, którzy mogliby mi pomóc dzieląc się swoim doświadczeniem i narzędziami pracy.

Proszę bardzo, opracowuję narzędzie do monitorowania moich działań związanych z narzędziami lub produktami.

Od razu zauważyłem, że w zarządzaniu marnuje się czas, bo nie ma odpowiedniego narzędzia.

E-maili jest mnóstwo, podobnie jak czaty. Nie są odpowiednie.

Zacząłem wymieniać potrzeby za pomocą pliku arkusza google.

Istnieje potrzeba monitorowania harmonogramu

Lista rzeczy do zrobienia

formularz zgłoszeniowy

Pulpit nawigacyjny do centralizacji wszystkiego, co zostanie zebrane, historyczne monitorowanie połączeń, wiadomości, e-maili, czatu.

monitorowanie działań projektowych od specyfikacji do realizacji.

Monitorowanie jakości zaprojektowanych części. Odstęp między częścią fizyczną a planem. I zdefiniuj działania naprawcze.

Celem jest centralizacja wszystkiego, ale nie może to być gazownia

Dziś nie ma znaczenia, czy nie spełniasz wszystkich moich specyfikacji. Chodzi o to, aby stworzyć narzędzie, które ewoluuje w czasie.

Najtrudniejsza część to umiejętność posługiwania się arkuszem Google.

Chciałbym mieć możliwość uczynienia linku między googlesheet a Gmailem - archiwizacji widocznej w arkuszu google.

Witam

Smartsheet to oprogramowanie online, które może spełnić Twoje potrzeby : Nowoczesna platforma do zarządzania projektami i pracą | Inteligentny arkusz

Slts.

1 polubienie

Witam 

Obecnie korzystamy z MONDAY, który rozwiąże niektóre z tych problemów. W tym samym stylu można również posiadać WRIKE.

Zanim przeszedłem do tych rozwiązań, przetestowałem wiele innych, open source lub nie, darmowe lub nie....   Ale ostatecznie płatne rozwiązania wydały mi się bardziej dostosowane do moich potrzeb.

Ograniczenie, które widzę, polega na tym, że chcesz, aby diagramy GANT były nieco złożone. Zarządzanie między zadaniem a podzadaniem nie jest zbyt dobrze zarządzane lub nie jest go wcale. Również jeśli chcesz zarządzać kilkoma dużymi projektami z zarządzaniem współdzielonymi zasobami....

Co do reszty, wykonuję zadania, które wymieniasz w PONIEDZIAŁEK. Mam tabele, w których wypisuję przychodzące zgłoszenia klientów i w których wyszczególniam zadania do wykonania. Następnie możesz przypisać je do współpracowników, powiązać dokumenty (CDC, lista rzeczy do zrobienia.....) W zależności od tego, jak zaprojektujesz swoje tablice, będziesz mógł wyodrębnić harmonogramy, postęp zadań, wizualizację opóźnień, przypomnienie na kilka dni przed terminem... itd...

Następnie, jeśli chcesz przejść do mocniejszych rozwiązań z powiązaniem między CAD, ERP... itd.. będziesz musiał skorzystać z innych narzędzi, takich jak AUDROS, jeśli pozostaniesz w środowisku VISIATIV.  Są też inne, a także online, zobacz platformę 3DExperience firmy Dassault. Ale teraz zmieniasz kategorię i cenę!!

Kilka linków:

https://monday.com/lang/fr/

https://www.wrike.com/fr/

Tyle o tym, co wiem,

Miłego dnia

Cdt

2 polubienia

Witam, osobiście za dobrą poradę biznesową i pomoc w monitorowaniu mojej aktywności wybrałem ""Off-topic i SPAM""" i po kilku miesiącach jestem bardzo zachwycony!
Mam nadzieję, że pomogłem!