@.PL @Lucas P @Lucas PRIEUR
Odpowiadanie i zbieranie odpowiedzi nie jest sprzeczne, żałuję, że jesteśmy pierwsi w kwestii nagród. Mówię to, gdy widzimy, że odpowiadasz na prawie wszystkie pytania za pośrednictwem linków internetowych, w mniej niż 2 minuty i niekoniecznie znając temat. Coś, czego wcześniej nie robiłeś, a już na pewno nie w takim stopniu!
Do tej pory jestem zarejestrowany w Lynkoa tylko w celu zadawania pytań dotyczących CAD. Przyjechałem tutaj, aby podzielić się swoją wiedzą na temat SW/EPDM i metod pracy,... A przy okazji też dużo się uczę. Na początku bez żadnych pretensji do nagrody, tylko dlatego, że zwrócono się do mnie i doceniłem umiejętności i profesjonalizm firmy Axemble, a zwłaszcza jej pracowników, w swojej dziedzinie. Ale rzeczywiście zastanawiam się nad rejestracją gdzie indziej, SolidAgora wydaje się alternatywą. Zwłaszcza w przypadku pytań. I zobowiązałbym się do tego w tych samych proporcjach.
Jeśli chodzi o kwestionowanie punktów, należy je wycofać w kontekście: zmiana skali bez uprzedzenia, wyjaśnienia dlaczego i jak kilka dni później. Kiedy dostałem wyjaśnienia, postawiłem go na małym ogniu! Dopóki byłem z dala od wielkich nagród, nie byłem tym zbytnio zainteresowany, ale kiedy marchewka jest w zasięgu ręki i jest nam odepchnięta, nie wydawało mi się to zbyt fairplayowe. Teraz wiemy, że najwyraźniej istnieją prawdziwe powody.
Jeśli chodzi o wybór najlepszej odpowiedzi, to czego żałuję w innych pytaniach, to to, że ludzie przychodzą zapytać, jaki jest kolor białego konia Henryka IV i że wrzucają najlepszą odpowiedź, że cena bagietki wzrosła do 1€ :/ Osoba , która szuka koloru konia, nie będzie zaawansowana, aby poznać cenę chleba.
I tak mój spór dotyczył również tego punktu: wcześniej był stosunek 1/3 do +1/najlepsza odpowiedź. Kiedy społeczność pomogła, mogli zostać nagrodzeni za swój sprawiedliwy wkład. Dziś, przy 1/40, ci, którzy przyjdą, aby dołożyć swoją cegiełkę, nie zyskają wiele , może poza podziękowaniami. Dzisiaj dałem Ci 5 punktów, wczoraj miałbyś 50! Ale to nie jest ten, z którym powinieneś to zobaczyć!
:)