Zarządzanie plikami

Witam

Napisałem program z funkcjami zmiany nazw, przenoszenia, wyszukiwania plików lub folderów bez utraty linków.

To jest plik wykonywalny.

Na dysku twardym, na przykład w folderze "Moje dokumenty", utwórz folder, w którym umieścisz plik Bibotac.exe.

Następnie uruchom plik wykonywalny, klikając go dwukrotnie.

Gdy pojawi się komunikat "Indeks niedostępny! Powinieneś odbudować" kliknij OK.

Teraz wybierz folder, który chcesz zindeksować.

Program utworzy indeks wszystkich plików Solidworks znajdujących się w tym folderze i jego podfolderach ze wszystkimi połączeniami między tymi plikami (Mamy główny folder podzielony na podfoldery reprezentujące różne przypadki z łączną liczbą 140000 plików Solidworks i zajmuje to około 20 minut, aby zindeksować całość za pierwszym razem i mniej niż pięć minut podczas późniejszych zastosowań, gdzie tylko aktualizacja do dzień jest wymagany.)

Załączam również plik PDF z objaśnieniami.

bibotac_presentation.zip
4 polubienia

Witam

Co chcesz, abyśmy zrobili? Beta testerzy?

3 polubienia

@remrem uwagę w beta testerze jest beta ;-)

ok ja ...... Wydostań się szybko

4 polubienia

Witam

Myślę, że sekcja samouczków jest bardziej odpowiednia dla tego stylu użyteczności :)
Niestety zostanie zagubiony wśród tysięcy samouczków, które są tylko linkami do youtube, podczas gdy wszyscy jesteśmy w stanie wyszukać na Youtube !

4 polubienia

Witam

@gt22: Dziękujemy za pozostawienie notatki przed wyjściem.

@remrem: Nie szukam testera. Program został już przetestowany, jest przeznaczony głównie dla tych, którzy uważają, że eksplorator Soliworks jest nieco powolny w znajdowaniu przypadków użycia i zmianie nazw plików lub folderów.

2 polubienia

Aplikacja do potencjału. Jest pewien pomysł.

Do wypełnienia, na przykład:

- identyczne narzędzie do "kompozycji na wynos" lub zduplikowanie badania z prefiksem lub sufiksem.

- Sprawdź, czy zespół zawiera wszystkie pliki, które go tworzą.

- Porównaj 2 pliki, jeśli są identyczne lub ewoluują

Czy jesteś gotowy , aby udostępnić źródła? , aby dodać niektóre funkcje niestandardowe.

2 polubienia

Dziękujemy za udostępnienie.

Biorę i testuję to od czasu do czasu.

W sugestiach dowiedz się, która konfiguracja jest używana przez kogo. Powinno to nieco wydłużyć czas przetwarzania, ale jestem skłonny to zaakceptować.

1 polubienie

Miłe udostępnianie.

Trochę bezużyteczne a priori dla nas, którzy przeszli na EPDM, ale naprawdę mogą świadczyć usługi tym, którzy tego nie zrobili (przypadki użycia zawsze mogą być przydatne).

Skoro już jesteś przy udostępnianiu, umieść źródła, jeśli to możliwe (pozwoli to innym początkującym majsterkowiczom na rozwidlenie lub utrzymanie Twojego narzędzia)

1 polubienie

Witam

Doskonale zdaję sobie sprawę, że zainteresowanie tym programem jest niewielkie.

Nadal zamierzam go rozwijać.

Dodałem kilka funkcji

• Zmienianie nazwy rysunku w tym samym czasie, co nazwa części lub zespołu
  • Możliwość zmiany nazwy  zespołu i jego komponentów.
  • Wyszukiwanie duplikatów odbywa się bezpośrednio poprzez kliknięcie folderu prawym przyciskiem myszy.

Chcę również jasno powiedzieć, że w dniu, w którym będę chciał rozprzestrzenić wirusa lub cokolwiek innego, nie zrobię tego, podpisując się swoim imieniem i nazwiskiem.

Dla przypomnienia, opublikowałem na forum Solidworks (https://forum.solidworks.com/thread/113829) z ponad 14000 wyświetleń i nadal nie ma żadnych skarg.

3 polubienia

Osobiście uważam, że twój plik jest bardzo interesujący

które otworzę, aby zrobić testy

i dzięki za udostępnienie

@+ ;-)

Witam

Wprowadziłem kilka ulepszeń w moim programie.

1. Możliwość zmiany nazwy z arkusza kalkulacyjnego z dwiema kolumnami (stara nazwa i nowa nazwa)
  2. Funkcja "Śledzenie"  , która pozwala na bezpośrednie zarządzanie plikami i folderami Solidworks za pomocą Eksploratora Windows ("Przeciągnij/Upuść"; "Wytnij/Wklej"; "zmień nazwę" plików lub folderów Solidworks) bez utraty łączy.
2 polubienia

Witam

Nowa aktualizacja kompatybilna z SW2018 i SW Document Manager 2018 + kilka ulepszeń.

1. Masowe drukowanie wszystkich rysunków w folderze i jego podfolderach lub wszystkich rysunków części używanych w zespole z wieloma zapadającymi w pamięć profilami drukowania.
  2. Eksport zbiorczy wszystkich rysunków w folderze i jego podfolderach lub wszystkich rysunków części używanych w zespole.
3 polubienia