O ile nie przypisałeś maksymalnej dystrybucji do innej aplikacji (stopień priorytetu), system Windows, niezależnie od wersji, dynamicznie przydziela pamięć uruchomionym programom. Jednak obiekty zasad grupy (grupy obiektów zasad) mogą, w zależności od sposobu użycia, modyfikować tę alokację dynamiczną (szczególnie w systemie Windows Server) Zauważyłem, że SW na siłę przypisuje sobie spacje i stopnie priorytetu (zgodnie z zasadą, jeśli ma za dwa, dla mnie przeważnie nie ma żadnych), co oznacza, że gdy niektóre programy uruchamiają bardzo mało, jeśli w ogóle, zasobów dla innych programów. To powiedziawszy, 24 giga to niewiele w porównaniu z tym, co jest zalecane przez SW. Jeśli chcesz mieć pojęcie o zasobach pamięci, musisz spojrzeć za pomocą menedżera zadań na procesy w pamięci (zobaczysz, że masz średnio 40% lub więcej, które są już używane poza oprogramowaniem, które wynosi już 356 Giga.). Dzieje się tak bez uwzględnienia dostępnej pamięci wirtualnej. Ponadto nie jest wykluczone, że programista solidworks umieścił coś, co patrzy na pamięć i porównuje ją z maksymalną zalecaną wartością, więc jeśli nie = wyświetlają komunikat do.
Inne punkty oprócz komunikatu "monitoruj zasoby" czy możesz pracować normalnie, czy też opóźnia się jak niewolnicy kambuza.
Jeśli nie jesteś spowolniony niezależnie od ilości pamięci RAM, możesz zmodyfikować lub usunąć komunikat "monitoruj zasoby" (następujące czynności są wykonywane z pojedynczej stacji W10 Pro) U dołu ekranu (w zasadzie po prawej stronie ue przed datą) masz małą ikonę "monitor zasobów" ==) Kliknij lewym przyciskiem myszy ==> pojawi się komunikat ==> jeśli najedziesz kursorem na wiadomość, pojawi się mała ikona "parametru" i tam masz dwie możliwości 1°) dezaktywować wszystkie powiadomienia (co jest jak mówienie Vindoze: idź do budy i przestań je dla nas psuć), lub 2° ) uzyskujesz dostęp do "Ustawień powiadomień"
Jeśli sam nie jesteś dobrze poinformowanym informatykiem i nie pracujesz na co dzień w tym środowisku, radzę skonsultować się ze swoim informatykiem, a zwłaszcza z tym, który jest odpowiedzialny za serwer PDM. Lekarstwo nie powinno być gorsze od choroby ;-)
Witam dziękuję za odpowiedzi, oto jedna z wiadomości, które mam (patrz załączony plik.
Określam, że ten komunikat pojawia się, gdy używam 8 GB pamięci RAM , podczas gdy mój komputer ma 16 GB pamięci RAM.
Mam inną wiadomość, która od czasu do czasu pojawia się w sterowniku mojej karty graficznej, ale od czasu mojej wiadomości już jej nie mam, więc nie mogę zrobić zrzutu ekranu.