Witam
Utworzyłem rodzinę części za pomocą pliku Excel, kojarząc właściwości niestandardowe. Działa do następującego limitu:
- jedna z moich właściwości niestandardowych odpowiada charakterowi materiału ($PROPRIETE@MATERIAU), który wprowadziłem dla wszystkich konfiguracji w moim pliku (przykład: AISI 304).
Kiedy przeglądam właściwości konfiguracji (Plik, Właściwości), w zakładce "Specyficzna konfiguracja" widzę nazwę właściwości "MATERIAL" i powiązaną z nią wartość "AISI 304".
Chciałbym, aby te informacje z mojego pliku Excel mogły zmodyfikować pole "materiał" w Menedżerze funkcji, ale tak się nie dzieje!
Kiedy klikam prawym przyciskiem myszy to pole "materiał", aby skonfigurować materiał, otwieram tabelę "Modyfikuj konfiguracje", która oferuje mi:
- kolumna "Materiał", wyposażona w listę rozwijaną w każdym polu konfiguracyjnym
- moja kolumna utworzona wcześniej w Excelu "MATERIAŁ"
Ta kolumna "Materiał" wyposażona w listę rozwijaną wymaga sprawdzenia każdej komórki, aby poinformować o wybranym materiale. Mój plik zawiera 300 konfiguracji (więc 300 wierszy do wypełnienia), pozostaje ciężką operacją aktualizacji do wykonania, podczas gdy mój plik Excel generuje podobne informacje.
Pytania:
Czy istnieje sposób na pobranie informacji o MATERIALE rodziny części w celu zaktualizowania materiału każdej konfiguracji części?
Nie rozumiem, jak obsługiwać powiązania między tabelami zmian konfiguracji a plikami Excela właściwości niestandardowych.
Czy możesz mnie oświecić?
Z góry dzięki,
extrait_mofif_config_sw.jpg