Zarządzanie projektem

Witam wszystkich,

Z pewnością głupie pytanie dla niektórych, ale hej, dla mnie to blokuje.^^

Chciałbym rozpocząć nowy projekt przy użyciu podstawowej architektury, która obejmuje:

- teczka na głowę

- podfoldery, które same w sobie zawierają części, montaż i plany.

Chciałbym wprowadzić nazwę nowego projektu do wszystkich komponentów podfolderów i w ten sposób odciąć link do podstawowej architektury. Modyfikacje tego nowego projektu nie będą więc miały wpływu na podstawową architekturę...

Czy jest jakaś sztuczka?

Witam 

Jeśli masz już istniejący projekt z określoną architekturą i chcesz skopiować ten projekt, zmieniając nazwę i usuwając link z architekturą podstawową, być może rozwiązaniem byłoby wykonanie "Spakuj i idź" (wcześniej nazywanego "Kompozycją na wynos"). 

Kiedy tworzysz Spakuj i idź (Plik -> Spakuj i idź), zmień nazwę za pomocą przycisku "Wybierz/Zamień" lub dodając sufiks/prefiks. Jeśli chcesz zachować architekturę folderów, zaznacz pole "Spłaszcz do minimalnej liczby folderów".

W górnej części okna możesz wybrać, czy chcesz również zaimportować rysunki.

Następnie określasz folder docelowy i rozpoczynasz nagrywanie.

Zostanie utworzona kopia całego projektu z nową nazwą i bez połączenia ze starym.

Mam nadzieję, że to pomoże,

Gauthik powiedział:

4 polubienia

Dziękuję za odpowiedź!!

Otworzyłem zespół, zrobiłem paczkę i jadę.

Wygląda na to, że związek nadal istnieje...

Przywiązanie będzie bardziej znaczące

doc1.docx

Jeśli utworzyłeś pakiet i idź i dodałeś sufiks lub zmieniłeś nazwę, link powinien zostać przerwany. Spróbuj zmodyfikować część i sprawdź, czy początkowy zespół został zmieniony, czy nie.

Witaj studia20

Linku nie należy mylić z nazwą pliku.

W Twoim przypadku dodano sufiks 6931, więc (TOTO) nie jest równe [TOTO]6931

Są to dwie różne nazwy plików. Tak więc mieszanie nie jest możliwe na poziomie nowego ASM.

Nasi dostojni koledzy Gautik67 ;-) 
mówi { Zmień nazwę za pomocą przycisku "Wybierz / Zamień" }, ale ponieważ twoje stare pliki kończą się na [base], poinformuje cię, czy możliwe jest usunięcie tego słowa przed dodaniem nowego sufiksu "6931"

Pozdrowienia

2 polubienia

Tworząc pakiet i przechodząc według podfolderu, jest to wykonalne. wszystko, co musisz zrobić w kolumnach, to majstrować przy przypisach, dokonując cofania i pamiany xD

cóż, nie jest to zbyt akademickie, ale odblokowuje mnie^^

Dobra robota!

Wnioskodawca przyjmuje najlepszą odpowiedź (nawiasem mówiąc, nie jest to rzadki przypadek)

To pan Ducros będzie szczęśliwy! Znasz tego, który wariuje!

Etude_20 powinien zrobić samouczek.

6 polubień