Mam problem z przypisaniem licencji dzierżawionej.
Opis: Moja firma zaczyna pracę w uniwersum Solidworks, ja zaczynam w administracji tego wszechświata.
Wczoraj wypożyczyliśmy drugą licencję, Solidworks Premium. Pierwsza, którą wypożyczyliśmy, to standardowa licencja Solidworks. Został aktywowany na jednej stacji roboczej i jest eksploatowany przez 2 miesiące. W naszym procesie oceny narzędzi Solidworks wynajęliśmy licencję Solidworks Premium Chciałbym wiedzieć, jak zainstalować wynajętą licencję Solidworks Premium na stacji roboczej, na której jest już zainstalowana licencja Standard. Następnie należy zainstalować Solidworks Standard z standardową wynajętą licencją na drugiej stacji roboczej.
Próbowałem kilku manipulacji na pierwszej stacji roboczej, ale za każdym razem, gdy reaktywuje licencję standardową, nigdy nie oferuje mi aktywacji licencji premium. Nawet po dezaktywacji licencji standardowej, gdy proszę o ponowną aktywację, automatycznie wybiera ona licencję standardową i nie daje mi wyboru między 2.
Dla informacji, dotyczy to oprogramowania Solidworks 2018.
Złożyłem prośbę do służb wsparcia, ale myślę, że ktoś mógł napotkać ten problem na forum.
Problemem są numery seryjne, więc najprostsze: 1 - Na stacji roboczej nr 1: dezaktywuj (za pomocą narzędzia do transferu licencji) licencję standardową; 2 - Na stacji roboczej nr 1: odinstaluj na licencji standardowej; 3 - Na stacji roboczej nr 2: zainstaluj na licencji standardowej, aktywuj ją; 4 - Na stacji roboczej nr 1: zainstaluj na licencji premium (uwaga: wtedy musisz zmienić numer seryjny), aktywuj ją.
W razie potrzeby kroki 3 i 4 można wykonać jednocześnie (oszczędność czasu).
Mówiłem o licencjach stałych, w przeciwieństwie do licencji pływających, które mają inny tryb zarządzania.
Wolałem zrobić odinstalowanie/ponowną instalację, która, choć wymaga więcej czasu, pozwala mieć pewność, że wszystkie moduły odpowiadające Twojej wersji są zainstalowane