Zarządzanie licencjami SW2012

Witam

Będąc dużą liczbą użytkowników SW2012 korzystających z ograniczonego zestawu licencji, chciałbym wiedzieć, czy możliwe jest automatyczne odzyskanie licencji po pewnym czasie nieużywania oprogramowania lub braku aktywności (jak ma to miejsce w przypadku EPDM)?

Dziękuję

Zobacz materiał BBO73 powiedział:

Z pamięci wynika, że nie jest to możliwe. (Czy korzystasz z licencji pływającej?)

Nie sądzę też, aby było to możliwe w przypadku EPDM.

1 polubienie

Witam

Jeśli masz system licencji sieciowych, być może z systemem menedżera licencji sieciowych

Zobacz załączony obraz.

Z drugiej strony, jako że nigdy nie korzystałem z systemu, nie mogę powiedzieć, w jaki sposób serwer zarządza systemem wypożyczeń

licence_flottante.jpg
1 polubienie

Jesteśmy w pływających licencjach z personelem rozmieszczonym na kilku słupach.

Pod EPDM jest tutaj bardzo skuteczny i działa całkiem nieźle.

1 polubienie

Witam

Uważam również, że nie jest to możliwe

Z drugiej strony, możliwe jest odłączenie kogoś poprzez działanie z serwera licencji, pod warunkiem, że wiesz, kogo odłączyć

Możliwe jest również, o ile mnie pamięć nie myli, ograniczenie korzystania z licencji do grupy osób

1 polubienie

Witam

Nigdy tego nie testowałem, ale jest to planowane w SolidWorks:

http://help.solidworks.com/2014/french/Installation/install_guide/t_monitoriing_license_idle_time.htm

1.  W katalogu instalacyjnym SolidNetwork License Manager utwórz plik tekstowy:

"Dossier installation Gestionnaire licences SolidNetWork\Licencje\sw_d.opt"

2. Dodaj następujący wiersz do pliku:

TIMEOUTALL secondes

Zamień secondes na liczbę większą lub równą 900 (15 minut), co jest minimalnym dozwolonym czasem.

11 polubień

+1 do ;) Lucasa

1 polubienie

W końcu nasz dostawca oprogramowania mówi nam, że nie jest to możliwe.

Może nowy obszar do poprawy...

Szkoda.

Dziękuję za odpowiedzi,

Zaproponowane przeze mnie rozwiązanie nie zadziałało?

To jednak wszystko oficjalne, jest to zaplanowane w SolidWorks!