Zarządzanie wersjami w zespołach EPDM

Witam

Niedawno wdrożyliśmy menedżera wersji dla części w złożeniach.

(Dzięki temu zespoły mogą wstawiać części z różnymi wersjami).

Zastanawiałem się, czy istnieje sposób na "zablokowanie" lub "naprawienie" wersji w złożeniu, ponieważ obecnie, jeśli zrobisz "Get Latest Version" w złożeniu, będzie to niepoprawne, ponieważ importuje najnowszą wersję wszystkich części w środku. (Obecnie musimy wykonać "Get... " i wybierz najnowszą wersję, aby mieć zespół z komponentami wszystkich odpowiednich wersji).

Czy można więc upewnić się, że nie możemy popełnić błędu w naprawianiu wersji?

Dziękuję.

Witam

Czy próbowałeś zaznaczyć pole, do którego odwołuje się wersja, a nie najnowszą wersję?

version_pdm.jpg
1 polubienie

Rzeczywiście, ale jeśli na przykład przez pomyłkę zapomnisz zrobić "Pobierz najnowszą wersję" z tą opcją i dwukrotnie klikniesz plik, wszystkie pliki zostaną umieszczone w ich najnowszej wersji, a nie w najnowszej wersji referencyjnej.

Czy możliwa jest modyfikacja tego automatyzmu?

(Ponadto, w przypadku Twojej opcji, musisz to sprawdzać za każdym razem, więc szybciej jest wykonać "Pobierz" i wybrać najnowszą wersję zestawu.)

Dziękuję

Witaj @KVuilleumier,

Wydaje mi się, że ta opcja wymuszenia otwarcia w "najnowszej wersji" lub "w wersji zbudowanej" jest dostępna z narzędzia "Administracja".

Ale w ogóle nie wiem gdzie... :-/

Witam

W administracji EPDM, zarządzaniu grupami, istnieje sposób na wybranie ekstrakcji plików z najnowszą lub nie, wersją pliku.

Zazwyczaj w naszym przypadku systematycznie wymagamy, aby plik został rozpakowany do najnowszej wersji. (patrz załączone zdjęcie)

Pozdrowienia

pdm.jpg