Zarządzanie dużymi zespołami

Witam

Zrobiłem plan (Realizację) "dużego" montażu. (Patrz ekran fotograficzny AssemblyXpert Złożeń).

Moim "dużym" problemem (na 2 dni !!) jest to, że muszę zrobić DWG lub DXF tego montażu.... i nic się nie dzieje: nie da się przekonwertować MEP w tym formacie 2D: SW 2012 systematycznie się zawiesza (w rzeczywistości "miele" godzinami).

Czy kiedykolwiek miałeś ten problem?

Jeśli tak, to w czym tkwi sztuczka...

2014-07-07_gestion_gros_assemblages.png
1 polubienie

Witam

Pierwszą rzeczą, która przychodzi na myśl, jest wykonanie zapisu jako, aby sprawdzić, czy działa z kopią, na wypadek, gdyby oryginalny plik był uszkodzony.

Czy próbowałeś zrobić Speedpak ze swojego zespołu? Nie wiem, czy da się go później przekształcić w dwg... Do przetestowania?

A czy próbowałeś zmienić ustawienia eksportu DWG?

I umieścić części w rozwiązanym lub rozjaśnionym ?

W przeciwnym razie nieco barbarzyńskie rozwiązanie:

"W przypadku, gdy chcesz wysłać to do Draftsight/Autocad w 3D, wystarczy wyeksportować do ACIS (.sat).

Stamtąd, w Draftsight, należy użyć polecenia acisin , a następnie zostanie wyświetlone okno importu."

Źródło: http://www.leguide3d.com/forum/topics/probl-me-de-conversion-en-dwg

3 polubienia

Witam!!

Tak, wielokrotnie spotkałem się z tym problemem w moich złożeniach, gdy tylko format stanie się nieco ciężki, nie można przekonwertować rysunków.

Pracuję nad tym tematem od dłuższego czasu (na Lynkoa i na innych forach) i jedynym rozwiązaniem, jakie znalazłem, które nie powoduje całkowitego zawieszenia oprogramowania, jest konwersja zestawu do formatu .sat (ACIS), otwarcie go w Draftsight i stamtąd, Zamień go w .dwg...

Pracuję na skomplikowanych montażach (+ 1000 części w moim przypadku) i nie znalazłem nic innego tak szybkiego, wydajnego i przede wszystkim darmowego...

Mam nadzieję, że ci pomogłem.

Cdt

Joss

Edit: @Lucas był szybszy^^

2 polubienia

Nie chce nawet konwertować go na ".sat".

W przypadku speedpk myślałem o tym, ale zamierzam spędzić godziny na wybieraniu ścian i ciał do wykluczenia z speedpaku (chciałbym mieć możliwość wyboru części lub złożeń, a nie ścian lub obiektów).

W przypadku podzespołów SpeedPak należy utworzyć konfiguracje SpeedPak dla każdego z podzespołów, a następnie wybrać tę konfigurację SpeedPak z zestawu nadrzędnego dla każdego z podzespołów.

Ale prawdą jest, że robienie tego a posteriori jest żmudne, jest łatwiejsze podczas projektowania.

Witam

Wydaje mi się, że przekształcenie w dwg zespołu zawierającego speedpaki nie działa poprawnie, części lub zespoły zawarte w speedpaku nie pojawiają się.

Redagować:

Po przetestowaniu pojawiają się tylko powierzchnie lub ciała określone w speedpaku

Na szczęście istnieją tylko 164 unikalne podzespoły, powodzenia w tworzeniu speedpaków

2 polubienia

Witam 

Czy próbowałeś użyć BatchConverter (na wszelki wypadek)?

Nie, nie próbowałem Batchconverter, ponieważ myślałem, że narzędzie otwiera SolidWorks bez względu na wszystko: więc ten sam problem.

Ale i tak mogę być poddany próbie, ale mam wątpliwości...

1 polubienie

Witam

Bądź ostrożny, jeśli masz niektóre referencje swojego zespołu w powierzchni, zauważyłem już, że czas tworzenia rysunków, a następnie eksportu jest bardzo, bardzo długi

Witam

Ze swojej strony, gdy muszę zwolnić DWG dużego montażu SW, robię to etapami. Otwieram więc swój zespół, następnie pozostawiam widoczną określoną liczbę części lub podzespołów i otwieram rysunek. SW generuje tylko to, co jest wyświetlane w złożeniu, a następnie zapisuję w formacie DWG. Wracam do mojego zespołu, aby ukryć to, co było widoczne i pokazać to, co było ukryte i zaczynam operację od nowa. Nie muszę kompilować dwóch lub trzech otrzymanych plików DWG w jednym pliku DWG.

1 polubienie