Grawerowanie Solidwork w rysunku roboczym

Witam

Rysuję grawer na solidworks z nazwą ZNAK, aby podczas CIĘCIA przeniósł się na grawerowanie na rysunku, ale nie przenosi się na ten, masz pojęcie o co się dzieje czy pkoi to nie następuje? DXF jest gotowy, ale nie grawerowanie.

Dziękuję za pomoc

Cześć Melysa

Czy mógłbyś

1. przypomnij nam o numerze wersji oprogramowania.
  2. jak wykonać grawerowanie w Solidworks (za pomocą jakiego narzędzia)
  3. Czy MARK to imię, które grawerujesz, czy jest to coś zupełnie innego (Mark, nie mów do mnie ;-)    )

Pozdrowienia

1 polubienie

SOLIDWORKS 2019 SP2

Nie graweruję go w pokoju, robię tylko szkic i nadaję mu nazwę MARK zamiast szkicu (jak plik mojego poprzednika na tym stanowisku), z którym ten proces się sprawdził.

jeśli wygraweruję plazmę, może ją całkowicie odciąć, prawda?? A pkoi i jak poprzedniemu projektantowi udało się sprawić, że tylko szkic trafił do DXF w celu wygrawerowania?

Witam

Aby maszyny rozpoznały, że graweruje; musisz nadać żółty kolor temu, co chcesz wygrawerować w DXF.

3 polubienia

Dobry wieczór

Cóż, co powiesz na !!  

AC COBRA 427 zaczynasz tydzień mocno z nogą na podłodze, a raczej z nogą na podłodze:  musiałeś to wiedzieć ;-) ;-) ;-) ;-)

Pozdrowienia

Dziękuję zozo_mp ale gdybym nie był w tym biznesie, nigdy bym się nie dowiedział ;-)

1 polubienie

Dziękuję za małą radę,

Odkryłem, że SolidXpert nie ma już swojej konfiguracji, więc nie nakładałem warstw kolorów w Draftsight bez rozpoznania warstw i rodzaju cięcia, które miało być wykonane na plazmie. Musiałem złożyć wniosek ręcznie, aż zostaną odzyskane standardowe ustawienia.

Ale byłeś w stanie postawić mnie na torze, dziękuję!!

1 polubienie