Witam
Mam pytanie dotyczące grup warunkowych. https://help.visiativ.com/mycadtools/2021/fr/SmartProperties9.html
Chciałbym uporządkować moje nieruchomości według rodzaju pokoju. Aby wyświetlić niektóre z nich, ukryć inne. Utwórz ekran na podstawie typu części.
Mój stan działa dobrze, problem polega na tym, że jestem zmuszony zweryfikować menu smartproperties (co je zamyka) i ponownie je otworzyć, aby lista folderów została zaktualizowana. To strata czasu i nie jest to ergonomiczne.
Czy nie jest możliwe dynamiczne odświeżanie listy właściwości na podstawie zaznaczonej opcji?
Zaznaczam "Numer referencyjny firmy", mam wyświetlone odpowiednie pola, zaznaczam "Numer referencyjny klienta A", mam wyświetlone właściwości klienta A.
Pozdrowienia
1 polubienie
Znam dość dobrze smartproperties, ale nie używam grup warunkowych.
Ze swojej strony korzystamy z menu XML, a właściwości dobrze się aktualizują w zależności od wybranego menu.
W przypadku plików warunkowych lepiej byłoby skontaktować się bezpośrednio z infolinią, która będzie w stanie doradzić lepiej niż ktokolwiek inny, a jeśli jest to błąd, będzie w stanie wprowadzić poprawkę w oczekiwaniu na kolejną aktualizację narzędzi. W razie potrzeby możesz też złożyć wniosek o poprawę.
2 polubienia
Dziękuję za odpowiedź.
To droga, która może odpowiadać temu, co chcę robić.
Czy są jakieś środki ostrożności, które należy podjąć?
Jeśli mam XML "Client Reference A" i inny "Client Reference B" z typowymi i nietypowymi właściwościami;
- Czy typowe właściwości są zapisywane podczas przełączania z jednego kodu XML na inny?
- Czy znikają właściwości, które nie są wspólne dla obu kodów XML? A może powinniśmy ukrywać właściwości, na których nam nie zależy, z jednego kodu XML do drugiego?