Rysuję krzywkę i od wielu godzin próbuję usunąć lewą i prawą część, która jest bezużyteczna... Czy ktoś ma pomysł?
Część w kolorze pomarańczowym
Dobry wieczór
Czy wypróbowałeś funkcję Przecięcie lub Połącz, aby zachować tylko te części, które chcesz?
no howyraźnie nie wiem jak... a mój solidworks jest w języku angielskim, czy możesz mi powiedzieć, że je znajduję, czy proszę
Jak jest zaprojektowany ten element? Czy możliwe jest zamieszczenie zdjęcia menedżera operacji featureManager przedstawiającego używane funkcje?
Aby go narysować, zrobiłem cylinder, a w analizie ruchu mojego systemu, sprawiłem, że obracał się wokół części, która się porusza, narysowałem krzywe, a następnie użyłem tych funkcji jako nauczyciel do pokazania
Ale nie pokazał, jak usunąć materiał obok niego...
Widzę, że masz 2 ciała stałe. Czy jeden z tych 2 nie byłby częścią twojego pokoju do usunięcia?
Hmm, po zatwierdzeniu wycięcia-wyciągnięcia, jeśli zapyta Cię, którą bryłę zachować, wybierz " Wybierz obiekty " i klikniesz na część, którą chcesz zachować.
Dlaczego nie zrobić balayage objętościowy?
Albo usunięcie materiału " na powierzchnię "?
Witam
To znowu dotyczy Twojej maszyny do pakowania czekolady.
Od czasu Twojej poprzedniej prośby nie ma żadnych wiadomości. Gdzie teraz jesteś?
Pozdrowienia
Witam! Przepraszam, że odpowiadam ci późno! Zamierzam wysłać dokument 3D mojego projektu wraz z raportem...! Bardzo dziękuję za odpowiedzi udzielone ostatnim razem!