Witam, każdy się obudził i może odpowiedzieć na pytanie <3?

Rysuję krzywkę i od wielu godzin próbuję usunąć lewą i prawą część, która jest bezużyteczna... Czy ktoś ma pomysł?

Część w kolorze pomarańczowym

w rzeczywistości części w kolorze niebieskim, próbowałem wyciąć wyciąć, ale daje to błędy

Dobry wieczór

Czy wypróbowałeś funkcję Przecięcie lub Połącz, aby zachować tylko te części, które chcesz?

1 polubienie

no howyraźnie nie wiem jak... a mój solidworks jest w języku angielskim, czy możesz mi powiedzieć, że je znajduję, czy proszę :heart:

Tutaj:

Przyjeżdżam, który wybrał cały pokój

Jak jest zaprojektowany ten element? Czy możliwe jest zamieszczenie zdjęcia menedżera operacji featureManager przedstawiającego używane funkcje?

tak biensure

Aby go narysować, zrobiłem cylinder, a w analizie ruchu mojego systemu, sprawiłem, że obracał się wokół części, która się porusza, narysowałem krzywe, a następnie użyłem tych funkcji jako nauczyciel do pokazania

Ale nie pokazał, jak usunąć materiał obok niego...

Widzę, że masz 2 ciała stałe. Czy jeden z tych 2 nie byłby częścią twojego pokoju do usunięcia?

1 polubienie

Hmm, po zatwierdzeniu wycięcia-wyciągnięcia, jeśli zapyta Cię, którą bryłę zachować, wybierz " Wybierz obiekty " i klikniesz na część, którą chcesz zachować.

2 polubienia

Dlaczego nie zrobić balayage objętościowy?

Albo usunięcie materiału " na powierzchnię "?

Witam
To znowu dotyczy Twojej maszyny do pakowania czekolady.

Od czasu Twojej poprzedniej prośby nie ma żadnych wiadomości. Gdzie teraz jesteś?

Pozdrowienia

2 polubienia

Witam! Przepraszam, że odpowiadam ci późno! Zamierzam wysłać dokument 3D mojego projektu wraz z raportem...! Bardzo dziękuję za odpowiedzi udzielone ostatnim razem!