Ikona "Żółty wykrzyknik" na karcie ePDM w SolidWorks

Cze wszystkim 

Co to jest ikona "żółtego wykrzyknika" na karcie ePDM w oprogramowaniu SolidWorks?

Dziękuję!

Aurélien

Witam

A priori ma to miejsce, gdy zespół odnosi się do części starej wersji.

Aby zobaczyć, aby zaktualizować tę część (użyj najnowszej wersji skrzyni).

1 polubienie

Cześć .PL,

Cóż, próbowałem uzyskać najnowszą wersję, ale nic nie pomaga!

Nie pracuję z EPDM, więc tylko zgaduję. Ale nie może to być ostrzeżenie, że pomieszczenie jest otwarte na innym stanowisku pracy (tylko do odczytu lub pełne)?

A może odniesienie cykliczne?

@coin37coin, sprawdzone! Ale nie, w tej chwili jestem jedyną osobą w bazie ePDM.

A jeśli chodzi o cykliczne odniesienia, to ten spektakl służy mi tylko jako "scenografia", żadna inna sztuka się do niego nie odwołuje

@Aurélien, w której wersji EPDM jesteś?

Oto słowniczek ikon dla EPDM 2015 (EDYTUJ ikony grup roboczych!)

http://help.solidworks.com/2015/french/solidworks/pdmworks/r_document_status_icons_wpdm.htm

Żółtego kółka tam nie ma, czy jesteś w innej wersji?

1 polubienie

Czy ten dokument nie jest wyewidencjonowany przez innego użytkownika? A może samemu w innej pracy?

Aby sprawdzić, czy znajdziesz tutaj więcej informacji:

https://forum.solidworks.com/thread/97657

Tylko przejrzałem forum, ale mówią o starszej wersji.

1 polubienie

@Benoit.LF, korzystam z ePDM 2015 i testuję oprogramowanie 2014.

Wysłałeś mi ikony PDM grupy roboczej, może różnią się one od ePDM?

@PL, przejrzę post!

Oops... Przeprowadziłem wyszukiwanie w Google bez sprawdzania. Wszystkie inne ikony są takie same!

Nie, nie, wszystkie części są w ePDM! 

A kiedy kliknę prawym przyciskiem myszy - Otwórz, otwiera plik, który jest w ePDM

1 polubienie

Nie używam też EPDM, ale to nie jest błąd przebudowy w pomieszczeniu?

Zła funkcja lub inna usterka w pomieszczeniu?

1 polubienie

Cóż, kiedy otwieram pokój, o którym mowa, nie ma problemu

Witam

Wszystko jest tutaj: http://help.solidworks.com/2015/French/EnterprisePDM/FileExplorer/r_EPDM_Add_in_Task_Pane.htm?id=1de52d89a776498ea1c406aa4cab81d9#Pg0

@+

2 polubienia

I nie ma to nic wspólnego z nomenkalturą?

@Coyote, Twój link nie działa.

Witam

Jeśli chodzi o znaczenie ikon, myślę, że wszystko zostało już powiedziane. Mam tę ikonę, ale już nie zwracam na nią uwagi, ta sama część używana w 2 zestawach pojawia się z ikoną w jednym zestawie i bez ikony w drugim.

icone_epdm.jpg
2 polubienia

Zgodnie z pomocą, ikona oznacza: "Wersja pliku, do której odwołuje się plik nadrzędny, nie jest najnowszą wersją". To dobrze pokrywa się z linkiem Lucasa.

Tak więc w twoim przypadku twój zestaw został zapisany ze starszą wersją niż bieżący komponent "ensemble-test.sldprt", ale w lokalnej pamięci podręcznej masz najnowszą wersję (logo równa się szaremu).

3 polubienia

Dziękuję wszystkim, dowiedz się dlaczego, ale dziś rano wszystko wróciło do normy, podczas gdy wczoraj wieczorem nadal miałem problem. Tajemnica informatyki? Problem z serwerem?

W każdym razie miałeś rację!

.PL byłeś najszybszy, nawet jeśli uparcie upierałem się, że problem nie wziął się stamtąd:)!  

Innym wyjaśnieniem jest to, że moja lokalna wersja jest najnowsza, ale nie znajduje się na serwerze archiwum! Sprawdź, czy serwer archiwum nie zaktualizował pokoju z dnia na dzień (a w takim przypadku nadal byłoby to dziwne) 

Ale to trochę jak "Pobierz najnowszą wersję", dostajesz najnowszą wersję serwera archiwum, ale nie lokalną (nie, nie dałem się tak nabrać.... :) )

Czy nie zarchiwizowałeś swojego zestawu wczoraj wieczorem, po jego zapisaniu ? Jeśli tak, twój zestaw został zaktualizowany jako wersja twojej części, aby użyć wersji, która była w twojej pamięci podręcznej, a więc ostatniej. Więc koniec z żółtym znakiem.

Gdybyś miał nowszą część w swojej pamięci podręcznej niż na serwerze, miałbyś zieloną strzałkę w górę zamiast szarej równej.

Jeśli chodzi o nocną aktualizację, kiedy pracowałem na 2 serwerach, gdy tylko zadzwoniłem na część, która nie była aktualizowana w nocy (nowa część lub prośba o najnowszą wersję), transfer był wykonywany bezpośrednio.