Cze wszystkim
Co to jest ikona "żółtego wykrzyknika" na karcie ePDM w oprogramowaniu SolidWorks?
Dziękuję!
Aurélien
Cze wszystkim
Co to jest ikona "żółtego wykrzyknika" na karcie ePDM w oprogramowaniu SolidWorks?
Dziękuję!
Aurélien
Witam
A priori ma to miejsce, gdy zespół odnosi się do części starej wersji.
Aby zobaczyć, aby zaktualizować tę część (użyj najnowszej wersji skrzyni).
Cześć .PL,
Cóż, próbowałem uzyskać najnowszą wersję, ale nic nie pomaga!
Nie pracuję z EPDM, więc tylko zgaduję. Ale nie może to być ostrzeżenie, że pomieszczenie jest otwarte na innym stanowisku pracy (tylko do odczytu lub pełne)?
A może odniesienie cykliczne?
@coin37coin, sprawdzone! Ale nie, w tej chwili jestem jedyną osobą w bazie ePDM.
A jeśli chodzi o cykliczne odniesienia, to ten spektakl służy mi tylko jako "scenografia", żadna inna sztuka się do niego nie odwołuje
@Aurélien, w której wersji EPDM jesteś?
Oto słowniczek ikon dla EPDM 2015 (EDYTUJ ikony grup roboczych!)
http://help.solidworks.com/2015/french/solidworks/pdmworks/r_document_status_icons_wpdm.htm
Żółtego kółka tam nie ma, czy jesteś w innej wersji?
Czy ten dokument nie jest wyewidencjonowany przez innego użytkownika? A może samemu w innej pracy?
Aby sprawdzić, czy znajdziesz tutaj więcej informacji:
https://forum.solidworks.com/thread/97657
Tylko przejrzałem forum, ale mówią o starszej wersji.
@Benoit.LF, korzystam z ePDM 2015 i testuję oprogramowanie 2014.
Wysłałeś mi ikony PDM grupy roboczej, może różnią się one od ePDM?
@PL, przejrzę post!
Oops... Przeprowadziłem wyszukiwanie w Google bez sprawdzania. Wszystkie inne ikony są takie same!
Nie, nie, wszystkie części są w ePDM!
A kiedy kliknę prawym przyciskiem myszy - Otwórz, otwiera plik, który jest w ePDM
Nie używam też EPDM, ale to nie jest błąd przebudowy w pomieszczeniu?
Zła funkcja lub inna usterka w pomieszczeniu?
Cóż, kiedy otwieram pokój, o którym mowa, nie ma problemu
Witam
Wszystko jest tutaj: http://help.solidworks.com/2015/French/EnterprisePDM/FileExplorer/r_EPDM_Add_in_Task_Pane.htm?id=1de52d89a776498ea1c406aa4cab81d9#Pg0
@+
I nie ma to nic wspólnego z nomenkalturą?
@Coyote, Twój link nie działa.
Witam
Jeśli chodzi o znaczenie ikon, myślę, że wszystko zostało już powiedziane. Mam tę ikonę, ale już nie zwracam na nią uwagi, ta sama część używana w 2 zestawach pojawia się z ikoną w jednym zestawie i bez ikony w drugim.
Zgodnie z pomocą, ikona oznacza: "Wersja pliku, do której odwołuje się plik nadrzędny, nie jest najnowszą wersją". To dobrze pokrywa się z linkiem Lucasa.
Tak więc w twoim przypadku twój zestaw został zapisany ze starszą wersją niż bieżący komponent "ensemble-test.sldprt", ale w lokalnej pamięci podręcznej masz najnowszą wersję (logo równa się szaremu).
Dziękuję wszystkim, dowiedz się dlaczego, ale dziś rano wszystko wróciło do normy, podczas gdy wczoraj wieczorem nadal miałem problem. Tajemnica informatyki? Problem z serwerem?
W każdym razie miałeś rację!
.PL byłeś najszybszy, nawet jeśli uparcie upierałem się, że problem nie wziął się stamtąd:)!
Innym wyjaśnieniem jest to, że moja lokalna wersja jest najnowsza, ale nie znajduje się na serwerze archiwum! Sprawdź, czy serwer archiwum nie zaktualizował pokoju z dnia na dzień (a w takim przypadku nadal byłoby to dziwne)
Ale to trochę jak "Pobierz najnowszą wersję", dostajesz najnowszą wersję serwera archiwum, ale nie lokalną (nie, nie dałem się tak nabrać.... :) )
Czy nie zarchiwizowałeś swojego zestawu wczoraj wieczorem, po jego zapisaniu ? Jeśli tak, twój zestaw został zaktualizowany jako wersja twojej części, aby użyć wersji, która była w twojej pamięci podręcznej, a więc ostatniej. Więc koniec z żółtym znakiem.
Gdybyś miał nowszą część w swojej pamięci podręcznej niż na serwerze, miałbyś zieloną strzałkę w górę zamiast szarej równej.
Jeśli chodzi o nocną aktualizację, kiedy pracowałem na 2 serwerach, gdy tylko zadzwoniłem na część, która nie była aktualizowana w nocy (nowa część lub prośba o najnowszą wersję), transfer był wykonywany bezpośrednio.