Witam, zaimportowałem szkic z dxf, to podwozie pojazdu. Szkic jest pełen błędów, nie chcę go naprawiać, bo jest dla mnie zbyt żmudny i bezużyteczny, po prostu chciałbym je zignorować (sprawić, by piktogram błędu zniknął), aby uniknąć sytuacji, w której temu brzydkiemu panelowi towarzyszy komunikat we wszystkich zespołach, które będą zawierać tę część. Wersja SW2012
Zobacz załączone zdjęcie
Nie mogę uzyskać dostępu do żadnego samouczka YouTube ani innego filmu (zabronione przez proxy)
Małe elementy szkicu (elementy o długości ciągu mniejszej niż dwukrotność wartości maksymalnego interwału)
Napraw szkic usuwa je ze szkicu.
Nakładające się linie szkicu i łuki
Napraw szkic scala je w jeden element.
Narzędzie Napraw szkic wyróżnia te błędy i udostępnia ich opisy:
Szkicuj przerwy lub nakładanie się elementów, które są mniejsze niż maksymalna wartość interwału określona w Napraw szkic
Interwały lub nakładanie się, które przekraczają tę wartość, są uważane za zamierzone.
Dowolny punkt współdzielony przez co najmniej trzy jednostki
Jeśli system znajdzie błędy tego typu, można je naprawić w szkicu.
Okno dialogowe Napraw szkic
Wyświetla interwały krótsze niż maksymalna wartość określająca błąd interwału lub nakładania. Interwały lub nakładanie się, które przekraczają tę wartość, są uważane za zamierzone. OdświeżUruchom ponownie szkic naprawy. Jeśli ten szkic został zaktualizowany, kliknij przycisk Odśwież , aby sprawdzić, czy poprzednie błędy zostały naprawione lub znaleźć nowe błędy. PoprzedniPrzejdź do innego błędu. Następny Ukryj lupę/Wyłącz lupę, aby podświetlić błąd w szkicu. Aby uzyskać więcej informacji, zobacz Korzystanie z lupy. Zobacz lupę
Musisz naprawić szkic, aby usunąć wszystkie błędy i elementy odzyskane z twojego dxf (odwagi!). Następnie usuń wszystkie chwiejne, błędne relacje itp. Następnie, jak powiedział Benoit, poprawiasz wszystkie swoje szkice lub pozostawiasz to pod przymusem (to zależy od Ciebie!).
Wyświetla interwały krótsze niż maksymalna wartość określająca błąd interwału lub nakładania. Interwały lub nakładanie się, które przekraczają tę wartość, są uważane za zamierzone. OdświeżUruchom ponownie szkic naprawy. Jeśli ten szkic został zaktualizowany, kliknij przycisk Odśwież , aby sprawdzić, czy poprzednie błędy zostały naprawione lub znaleźć nowe błędy. PoprzedniPrzejdź do innego błędu. Następny Ukryj lupę/Wyłącz lupę, aby podświetlić błąd w szkicu. Aby uzyskać więcej informacji, zobacz Korzystanie z lupy. Zobacz lupę
Jeśli jest importowany z pliku DWG, myślę, że nie ma żadnego związku!
Błędy wynikałyby wtedy z faktu, że istnieje kilka zamkniętych lub otwartych konturów: prostym rozwiązaniem byłoby wtedy przejście wszystkich linii do linii konstrukcyjnych (jeśli nie stanowi to problemu dla projektu):
zaznacz wszystko myszką, a następnie zaznacz "Na budowę" w menedżerze nieruchomości po lewej stronie.
@Lucas, w tej chwili szkic nie jest przypisany do elementu, więc wiele otwartych lub zamkniętych konturów nie powinno przeszkadzać (nie generuje błędów).
@FDUMOULIN: jeśli wszystko, co do tej pory Ci zaoferowano, nie działa, kliknij prawym przyciskiem myszy "Co jest nie tak" na swoim szkicu i zrób zrzut ekranu.
Jak widać na zrzucie ekranu, mam ponad 3000 błędów do naprawienia, nie widzę, aby to narzędzie naprawiało mnie tylko jeden z błędów, po prostu mi je pokazuje, mogę je przewijać i to wszystko. Nie jestem w stanie naprawić 3000 błędów jeden po drugim. Zmniejszając odstęp między 2 punktami do 0,00015, otrzymuję 500 błędów. Co więcej, gdy wychodzę z okna i wracam, interwał jest ponownie ustawiony na 4,3 mm i błędy 3000.
Dla Benoit:
Nie mam żadnych relacji szkiców, usunąłem je wszystkie
@FDUMOULIN: jeśli wszystko, co do tej pory Ci zaoferowano, nie działa, kliknij prawym przyciskiem myszy "Co jest nie tak" na swoim szkicu i zrób zrzut ekranu.
Nie chcę go wyciągać, potrzebuję tylko szkicu, zapisuję go w kawałkach i basta, jak powiedziałem w pierwszej wiadomości, moim pragnieniem nie jest naprawa, ale sprawienie, by panel błędów zniknął, to wszystko. Lucas mówi mi, że to niemożliwe.
Dla Lucasa:
Nie miałbym nic przeciwko przełączeniu się na linię budowania, ale jak widać na załączniku, gdy wybierzesz kilka lub wszystkie linie, znacznik wyboru jest wyszarzony, naprawdę nie mam szczęścia.
Udało mi się przestawić wszystko na linię konstrukcyjną, skrzynka naprawiająca szkic już nie znajduje mi żadnego problemu, ale ten cholerny panel nadal tam jest. (patrz załącznik) Myślę, że marchewki są ugotowane