Niewidoczny obraz On sketch tracer catia

Cześć moi przyjaciele,

Kiedy importuję obraz na szkic śledzenia modelu coś, zawsze importowane obrazy pozostają niewidoczne, próbowałem kilku rzeczy, aby rozwiązać ten problem, takich jak zmiana widoku obrazu lub wybranie realistycznego cieniowania, ale nadal na próżno,

Zastanawiam się, czy mógłbyś mi pomóc go rozwiązać.

Z góry dziękuję

Witam, nie mam Sketch Tracer.

I to bez zrzutów ekranu!

Głupie pytania:

Importujesz odpowiedni format obrazu (tiff ; jpeg ; bitmapa;  Surowy;  PSD )?

Czy sprawdziłeś, co jest w trybie Nie/Pokaż?

Witaj Franck,

Wybrałem już odpowiedni współczynnik proporcji (. Jpeg) i wybrałem Dobrą twarz i oczywiście  "materiał z cieniowaniem", ale kiedy wybieram "widok w trybie cylindrycznym" zaimportowany obraz nie jest już wyświetlany, oto pb.

Pozdrowienia.

Jak już mówiłem,  nie mam Sketch Tracer.

Tryb ten sprawia, że jest realistyczny (w przypadku CATPart używa materiału) i to właśnie na poziomie tego materiału CATIA zarządza typem odwzorowania (cylindryczne, sferyczne, sześcienne ;)

hipoteza, czy istnieje już materiał, być może w konflikcie?

Edit: a co z przezroczystością?

Dobra, spróbuję tego wszystkiego, 

Dziękuję

Użyj poleceń "właściwości", aby przeskalować i ustawić obraz na płaszczyźnie szkicu zgodnie z potrzebami. Po ustawieniu kliknij strzałkę "dalej", aby rozpocząć śledzenie obrazu. Po wybraniu narzędzia do obrysowywania kolorów kliknij obszar obrazu, który chcesz obrysować, a następnie naciśnij przycisk rozpoczynania śledzenia

Aplikacja Shareit Aplikacja Vidmate

Witam

Przepraszam, ale naprawdę nie zrozumiałem twojego wyjaśnienia.

Skorzystałem już z kilku tutoriali na YouTube, wykonałem wszystkie kroki (cieniowanie za pomocą material+ View), ale zawsze na próżno.

Minęły już ponad trzy miesiące 

Jestem zagubiony