Rejestracja w narzędziu MyCAD (licencje sieciowe)

Witam

Nie mogę zarejestrować 4 programów narzędziowych MyCAD, które właśnie kupiłem.

Oto sytuacja w jakiej się znajduję:

- Rozwiązanie SolidWorks: SolidWorks 2014 SP2 z licencjami serwerowymi

- Pobrane narzędzia MyCAD Tools: SmartProperties2013, BatchConverter2013, PowerPrint2013 i CopyOption2013

- Składając zamówienie online, upewniłem się, że zaznaczyłem, że mamy licencje pływające i wpisałem numer seryjny odnoszący się do licencji pływających

- Zamawiając online, upewniłem się, że zamawiam liczbę narzędzi identyczną z liczbą posiadanych licencji pływających

- W momencie rejestracji pojawia się następujący komunikat "Serwer licencji jest niedostępny, sprawdź połączenie lub spróbuj ponownie później" (patrz załączony plik).

=> Czy ten problem dotyczy tylko naszego serwera licencji?

=> Czy istnieje procedura, którą należy przestrzegać dla niezależnej instalacji tych narzędzi?

=> Te narzędzia mają być zainstalowane na stacjach roboczych CAD, a nie na komputerze serwera licencji?

N.B.: Ten problem nie został napotkany podczas poprzedniego zakupu narzędzia SmartProperties2013 dla 1 stałej licencji i zarejestrowanego na laptopie niepodłączonym do sieci.

Z góry dziękujemy za współpracę,

Laurent

2014-04-14_120843.png

Witam

Nie spotkaliśmy się z tym problemem, być może powinniśmy skontaktować się bezpośrednio ze sprzedawcą!

O ile mi wiadomo, nie ma żadnej konkretnej procedury.

Narzędzia mają być instalowane lokalnie i nie mamy serwera licencji dla MyCAD, ale serwer dla licencji pływających SolidWorks!

Jeśli uruchamiasz stronę internetową, czy jesteś dobrze połączony? Ponieważ jeśli masz zaporę ogniową, czasami musisz połączyć się z Internetem, aby odblokować dostęp.

Być może istnieją porty zablokowane przez dział IT do otwarcia, aby MyCADTools mógł uzyskać dostęp do serwera Axemble? Ale my nie mieliśmy takiego problemu!

Witam

Czy możesz spróbować następującej procedury?

W folderach instalacyjnych znajduje się registrations.exe

Czy możesz go zastąpić tym (w załączeniu do wiadomości)

Zmień nazwę starego na .old, na przykład

Powiedz mi, czy to działa

registrations.zip
8 polubień