Wyjaśnienie różnic między wersjami zostawię innym, ale myślę, że poprzez ponowną instalację licencji i eksport zestawu w neutralnym formacie, nie powinno być żadnych problemów.
Montaż musi być jednak kompatybilny z oprogramowaniem (wersja na rok).
Wyjaśnienie różnic między wersjami zostawię innym, ale myślę, że poprzez ponowną instalację licencji i eksport zestawu w neutralnym formacie, nie powinno być żadnych problemów.
Montaż musi być jednak kompatybilny z oprogramowaniem (wersja na rok).
Czy składa się z wielu części?
Jednym z rozwiązań byłoby zapisanie zespołu z "pustymi" częściami, a następnie jego zamknięcie.
Następnie zaimportuj każdą część jedna po drugiej, aby zastąpić (nadpisać) te, które składają się na zespół.
Po ponownym otwarciu zespołu powinien pojawić się poprawnie: uważaj, aby naprawić wszystkie części, ogólnie nie ma żadnych ograniczeń!
@Lucas
Oto, co wyjaśniłem w moim pytaniu: "Próbowaliśmy ponownie nakładać kawałek po kawałku i ponownie otwierać zespół z odpowiednimi częściami. Ale to nie działa, pochodzenie części się zmienia, a zespół nie ma już w ogóle swojej pierwotnej formy."
I co szczegółowo opisałem z Jose: "(...)odtwarzanie elementów jeden po drugim i zastępowanie pustych plików. Kiedy otwieram zespół, jest on "rozstrzelony"."
Uh, oczywiście opcja "Importuj dane MDT z pliku... " jest sprawdzany podczas importu?
Jeśli nie, to czy w "pustym" pliku nadal znajduje się struktura drzewa lub bryły powierzchniowe?
@Jose
Jak powiedziałem w moim pytaniu, kiedy próbuję danych "Import MDT – Mechanical DeskTop". MDT próbuje się otworzyć, ale nic więcej w oknie SolidWorks...
Spróbuj otworzyć plik DWG3D za pomocą DraftSight
Następnie eksportujesz go do SAT (funkcja eksportuje do wpisania w oknie poleceń) i wybierasz bryły
Jeśli to zadziała, to ponownie odczytaj SAT za pomocą SW
Z pamięci wydaje mi się, że tworzy kilka ciał w tym samym pomieszczeniu
Jeśli chcesz mieć zespół, możesz użyć funkcji podziału (automatycznej) i utworzyć zespół z funkcji podziału (prawy przycisk na funkcji)
Krzywy!!
@ACO
Gdy zaznaczę wszystkie elementy mojego 3D, przytrzymując prawy przycisk myszy, wchodzi wiersz poleceń. Oto wynik.
Exportsat
26 znalezionych, 26 łącznie
Brak wybranych brył, regionów lub obiektów.
Więc oczywiście nie ma eksportu.
Czy to moja metoda selekcji zawodzi?
Głupie pytanie, ale czy plik podstawowy został przetestowany w Mechanical?
Nadal dziwne jest, że żadne z wyżej wymienionych rozwiązań nie działa.
Normalnie zespół otwiera się na powierzchni, oczywiście bez żadnych ograniczeń, ale i tak się otwiera i zawiera elementy powierzchniowe, które muszą być ponownie naprężone.
W tym przypadku albo niczego nie otwiera (pusty zespół), albo w nieuporządkowany sposób, jeśli części są wcześniej zarejestrowane.
Czy podstawowy montaż nie jest ... kompromis?
Witam
Nie jestem pewien, która wersja programu AutoCAD została użyta do utworzenia pliku.
Próbowałem z wersją próbną programu Mechanical, ale nie mogę go wyeksportować w formacie, który pozwala na otwarcie go za pomocą SolidWorks.
Jeśli próbuję eksportować SAT, napotykam ten sam problem, co w przypadku Draftsight. Komunikat o błędzie informuje mnie, że żadne obiekty, ciała itp.; jest wybrany
W rzeczywistości pliki zostały utworzone za pomocą programu Autocad R14, który pochodzi z 97 roku!
O tak, rzeczywiście!!
Więc może powinniśmy ponownie otworzyć montaż na nieco nowszym Autocad, aby zapisać ponownie w DXF lub nawet STEP, jeśli to możliwe i powinno wrócić do normy :)
Uh, myślę o tym teraz, ale istnieje również możliwość otwarcia zestawu pod Autocad360, który jest bezpłatny tutaj: https://www.autocad360.com/
Właśnie wypróbowałem AutoCad 360:
W rzeczywistości jest to odtwarzacz zintegrowany z przeglądarką internetową, który umożliwia przeglądanie, udostępnianie, dodawanie adnotacji i drukowanie, ale nie eksportowanie...
Z programem Autocad 2014 w wersji próbnej:
Otwieranie pliku.
Możliwy eksport w formacie .sat. Podczas eksportowania wybierz żądanie, wybierz wszystko, Brak wybranych brył, regionów lub obiektów komunikat o błędzie.
Z Autocad Mechanical 2014 jako wersją próbną:
Otwieranie pliku
Eksport możliwy w formacie .iges lub .step. Błąd oprogramowania: BŁĄD WEWNĘTRZNY: dbspace.cpp@175: ewrongDatabase
Z Edrawing:
Otwarcie pliku, możliwe obrócenie, jeśli jest robione z boku: nieproporcjonalne odczyty.
Eksport nie jest możliwy w inny sposób niż .edrw, który nie jest obsługiwany przez SolidWorks
Z Draftsight:
Otwieranie pliku.
Możliwy eksport w formacie .sat. Podczas eksportowania wybierz żądanie, zaznacz wszystko, ten sam typ błędu, co w programie Autocad
Na stronie z linkiem do Blendera link do pobrania rozszerzenia jest nieprawidłowy.
Grabcad Workbench nie obsługuje konwersji.
Notatka (uwagi)
Jest zawarty w Blenderze 2.43 - 2.49.
W przypadku GrabCAD masz na myśli, że nie możemy importować 3D DXF? Bo nawrócenie jest możliwe! Neutralne formaty można pobrać:
"Pobierz w formacie neutralnym
Zapisz plik CAD Workbench w neutralnym formacie (STEP, IGES, STL), nawet jeśli został przesłany w zastrzeżonym formacie."
Dla grabcad:
Funkcja pobierania jako nie jest dostępna dla formatu DXF. Jeśli przymierzę plik sw, to działa.
Dla Blendera:
W rzeczywistości musisz aktywować moduł w Preferencjach użytkownika/Dodatkach, a następnie sprawdzić
Następnie w Import mogę teraz wybrać dxf. Ale nic nie było widać poza wyglądem drzewa.
Z poważaniem, dziękuję wszystkim za zaangażowanie.
Myślę, że problem wynika z faktu, że moje pliki pochodzą ze starej wersji MDT.
Mimo kontaktu z Autocadem i licznych testów. Nie mam żadnych rozwiązań.