Posiadamy montaże w formacie DXF 3D. Chcemy je zaimportować do SolidWorks.
Jednakże, gdy otworzysz 3D DXF w SolidWorks, a następnie "zaimportujesz szkice modelu 3D". Utworzony zespół zawiera tylko puste elementy.
Staraliśmy się ponownie impotentować kawałek po kawałku i ponownie otworzyć zespół z odpowiednimi częściami. Ale to nie działa, zmieniają się pochodzenie części, a zespół w ogóle nie ma już swojej pierwotnej formy.
Następnie wypróbowaliśmy metodę "Import MDT – Mechanical DeskTop" z tego samouczka. Ale nic się nie dzieje.
Czy muszę ponownie zainstalować oryginalną wersję programu Mechanical Desktop?
Witam
W momencie importu należy zaznaczyć opcję "Krzywa 3D lub model" i nie importować szkiców 3D.
Z pamięci jest to druga opcja drugiej sekcji w imporcie.
edit: ups, nie widziałem twojego sitodruku, więc problem może wynikać z faktu, że jest to MDT
@+
Nie do końca rozumiem. Masz na myśli to, że musisz stworzyć części, a następnie wziąć współrzędne każdej z nich z pustego zespołu, aby je złożyć?
Myślę, że to nie zadziała, ponieważ wynik będzie pasował do tego, co otrzymam, odtwarzając części jedna po drugiej i zastępując puste pliki. Kiedy otwieram zespół, jest on "rozstrzelony".
Wyjaśnienie różnic między wersjami zostawię innym, ale myślę, że poprzez ponowną instalację licencji i eksport zestawu w neutralnym formacie, nie powinno być żadnych problemów.
Montaż musi być jednak kompatybilny z oprogramowaniem (wersja na rok).
Oto, co wyjaśniłem w moim pytaniu: "Próbowaliśmy ponownie nakładać kawałek po kawałku i ponownie otwierać zespół z odpowiednimi częściami. Ale to nie działa, pochodzenie części się zmienia, a zespół nie ma już w ogóle swojej pierwotnej formy."
I co szczegółowo opisałem z Jose: "(...)odtwarzanie elementów jeden po drugim i zastępowanie pustych plików. Kiedy otwieram zespół, jest on "rozstrzelony"."
Jak powiedziałem w moim pytaniu, kiedy próbuję danych "Import MDT – Mechanical DeskTop". MDT próbuje się otworzyć, ale nic więcej w oknie SolidWorks...
Głupie pytanie, ale czy plik podstawowy został przetestowany w Mechanical?
Nadal dziwne jest, że żadne z wyżej wymienionych rozwiązań nie działa.
Normalnie zespół otwiera się na powierzchni, oczywiście bez żadnych ograniczeń, ale i tak się otwiera i zawiera elementy powierzchniowe, które muszą być ponownie naprężone.
W tym przypadku albo niczego nie otwiera (pusty zespół), albo w nieuporządkowany sposób, jeśli części są wcześniej zarejestrowane.
Nie jestem pewien, która wersja programu AutoCAD została użyta do utworzenia pliku.
Próbowałem z wersją próbną programu Mechanical, ale nie mogę go wyeksportować w formacie, który pozwala na otwarcie go za pomocą SolidWorks.
Jeśli próbuję eksportować SAT, napotykam ten sam problem, co w przypadku Draftsight. Komunikat o błędzie informuje mnie, że żadne obiekty, ciała itp.; jest wybrany
Więc może powinniśmy ponownie otworzyć montaż na nieco nowszym Autocad, aby zapisać ponownie w DXF lub nawet STEP, jeśli to możliwe i powinno wrócić do normy :)