Uh, myślę o tym teraz, ale istnieje również możliwość otwarcia zestawu pod Autocad360, który jest bezpłatny tutaj: https://www.autocad360.com/
Właśnie wypróbowałem AutoCad 360:
W rzeczywistości jest to odtwarzacz zintegrowany z przeglądarką internetową, który umożliwia przeglądanie, udostępnianie, dodawanie adnotacji i drukowanie, ale nie eksportowanie...
Z programem Autocad 2014 w wersji próbnej:
Otwieranie pliku.
Możliwy eksport w formacie .sat. Podczas eksportowania wybierz żądanie, wybierz wszystko, Brak wybranych brył, regionów lub obiektów komunikat o błędzie.
Z Autocad Mechanical 2014 jako wersją próbną:
Otwieranie pliku
Eksport możliwy w formacie .iges lub .step. Błąd oprogramowania: BŁĄD WEWNĘTRZNY: dbspace.cpp@175: ewrongDatabase
Z Edrawing:
Otwarcie pliku, możliwe obrócenie, jeśli jest robione z boku: nieproporcjonalne odczyty.
Eksport nie jest możliwy w inny sposób niż .edrw, który nie jest obsługiwany przez SolidWorks
Z Draftsight:
Otwieranie pliku.
Możliwy eksport w formacie .sat. Podczas eksportowania wybierz żądanie, zaznacz wszystko, ten sam typ błędu, co w programie Autocad
Na stronie z linkiem do Blendera link do pobrania rozszerzenia jest nieprawidłowy.
Grabcad Workbench nie obsługuje konwersji.
Notatka (uwagi)
Jest zawarty w Blenderze 2.43 - 2.49.
W przypadku GrabCAD masz na myśli, że nie możemy importować 3D DXF? Bo nawrócenie jest możliwe! Neutralne formaty można pobrać:
"Pobierz w formacie neutralnym
Zapisz plik CAD Workbench w neutralnym formacie (STEP, IGES, STL), nawet jeśli został przesłany w zastrzeżonym formacie."
Dla grabcad:
Funkcja pobierania jako nie jest dostępna dla formatu DXF. Jeśli przymierzę plik sw, to działa.
Dla Blendera:
W rzeczywistości musisz aktywować moduł w Preferencjach użytkownika/Dodatkach, a następnie sprawdzić
Następnie w Import mogę teraz wybrać dxf. Ale nic nie było widać poza wyglądem drzewa.
Z poważaniem, dziękuję wszystkim za zaangażowanie.
Myślę, że problem wynika z faktu, że moje pliki pochodzą ze starej wersji MDT.
Mimo kontaktu z Autocadem i licznych testów. Nie mam żadnych rozwiązań.