Automatyczny import artykułu nr ARTICLE do rysunków programowych

Witam

Podczas tworzenia SW BOM w każdym wierszu pojawia się numer elementu (numer współrzędnych), ale nie wiem, jak automatycznie zaimportować ten numer na rysunki detali. Czy masz rozwiązanie?

Witam

Musisz utworzyć szczegółowe plany w tym samym pliku za pomocą zakładek.

W przeciwnym razie należy połączyć numer artykułu z właściwością części, tak aby był on zgodny z planem ogólnym i planami szczegółowymi.

@+

2 polubienia

Witam

Możesz utworzyć właściwość w swoich komponentach 3D (na przykład " Układ współrzędnych "), którą wypełnisz, a następnie utworzyć model tabeli BOM, którego kolumna " REP " pobiera właściwość " Układ współrzędnych ".  Właściwość tę można również odzyskać w swoich planach szczegółowych.

Pozdrowienia

3 polubienia

Witam, dziękuję za odpowiedzi;

Jednak wykonywanie szczegółowych ujęć w tym samym pliku wydaje się nieco skomplikowane i kłopotliwe w przypadku zestawów zawierających więcej niż 1000 markerów.

Tak więc ręczne wypełnianie znaczników jeden po drugim w nieruchomości wydaje mi się nieco archaiczne.

W przeciwnym razie, jeśli chodzi o rozwiązanie polegające na "powiązaniu numeru artykułu z właściwością części", czy możesz udzielić mi więcej informacji?

Powitanie