Import krok po części

Witam, Czy możemy zaimportować duży plik krokowy bezpośrednio z niego bez uprzedniego tworzenia zespołu?
Myślę, że już to zrobiłem, nie wiem, na czym polegała sztuczka.
Z góry dziękuję

Witam

Kiedy otworzysz swój KROK, musisz otworzyć plik, a następnie wybrać typ pliku STEP, a następnie opcję i tam wybierasz, co chcesz zrobić. 

3 polubienia

Witam

Nie sądzę, żebyś otworzył swój krok tak, jak został nagrany. Jeśli jest to część, otworzysz część, jeśli jest to ASM, otworzysz ASM.

Z drugiej strony, po otwarciu  kroku, możesz go nagrać częściowo.

Niech Moc będzie z wami.

4 polubienia

Dzięki tobie rzeczywiście nie możemy nic zmienić w opcjach podczas otwierania, będę nadal częściowo zapisywać asm. Mam tylko około 50 plików do zrobienia...

Witam

Istnieje batchConverter, który to zrobi FYI.

Pozdrowienia.

Ar.

1 polubienie

Dzięki, próbowałem z harmonogramem zadań, ale to samo.

Zamykam temat!

Witam

Wystarczy zaimportować krok do części wielobryłowej

Na załączonym obrazie podświetlona opcja służy do tworzenia zespołu.

Jeśli odznaczysz to pole, otrzymasz kawałek wielobryłowy

option_import.jpg

Witaj Pascal, próbowałem twojej sztuczki, ale nic do zrobienia, generuje zestaw systematycznie.
W każdym razie dziękuję.

Dobry wieczór

Próbując zrozumieć, dlaczego nie możemy użyć parametrów importu z menu rozwijanego dla STEP/IGS/ACIS, w końcu zrozumiałem, że musimy aktywować 3Dinterconnect. Jest to jedyny sposób, aby móc zaimportować złożenie wielobryłowe.

Jeśli pozostaniesz w trybie standardowym, nie możesz zmienić ustawień importowania.

Niekoniecznie odpowiada to na pytanie, ale wydaje mi się, że przed 3Dinteconnect mogliśmy modyfikować zachowanie podczas importu oczyszczalni ścieków.

1 polubienie

Witam
Dziękuję Cyrylu, po zrobieniu tego, co znalazłeś, działa.
Opcja Importuj złożenia wielobryłowe musi być zaznaczona.
Wszystko, co musisz zrobić, to rozpuścić funkcję w części utworzonej, aby zerwać połączenie z krokiem, idealnie!
Rzeczywiście, myślę, że to działało przed 3Dinteconnect
Dziękuję wszystkim i życzę miłego tygodnia!

1 polubienie