Witam
Podczas importowania pliku *.step otrzymuję ten komunikat dla każdego utworzenia bryły "ciało nie ma prawidłowej kostki wizualizacji"
Czy ktoś może mi pomóc?
Z góry dziękuję
Witam
Podczas importowania pliku *.step otrzymuję ten komunikat dla każdego utworzenia bryły "ciało nie ma prawidłowej kostki wizualizacji"
Czy ktoś może mi pomóc?
Z góry dziękuję
Witam;
Która wersja Solidworks?
Czy obiekty są nadal importowane Zanim pojawi się ten komunikat o błędzie?
Czy opcja połączenia 3D jest włączona? (Opcja / Import)

Też do sprawdzenia (ale tu wcale nie jestem pewien, ale to jedyne referencje do kostki wizualizacji, jakie znalazłem w Solidworks 2022...)
Jakie są Twoje ustawienia w opcjach dokumentu: Konstrukcja spawana?
Witam @Maclane
2023
Nadwozia nie są importowane
Włączone połączenie
i regalges na kostce wizualizacji identyczne jak na powyższym zrzucie ekranu.
… Zacznę od wyłączenia interkonektu 3D...
Następnie ponownie wykonaj test importu.
Potem zastanawiam się nad typem pliku *. Krok.
Normalnie powinieneś być w stanie edytować krok w bocNote systemu Windows (lub lepiej za pomocą Notepad ++).
=> W pierwszych wierszach powinien pojawić się typ Kroku, jak również Nazwa oprogramowania, z którego jest on pobierany. (to często daje wskazówki co do jakości eksportu...).
Następnie, ponieważ import został już wykonany, trzeba było utworzyć mały plik o nazwie " theFileNameStep.err ". Ten plik również można edytować za pomocą notatnika, aby mieć dokładniejsze wyobrażenie o uszkodzonych jednostkach...
Czy nie masz w swoim spawanym szablonie części konstrukcyjnej do domyślnego wstawienia do swoich szablonów?
Sprawdź również opcje, przetestuj, odznaczając jedno z dwóch pól.

Podczas importowania STEP do pomieszczenia i wszystkich ciał jest przetwarzany przez kostkę wizualizacyjną. Usuwasz go bezpośrednio za pomocą folderu bodies