Mam problem, właśnie stworzyłem bossa w (. SLDLFP), aby móc włożyć go z otworami w części. Problem polega na tym, że chciałbym wpisać właściwości z listy spawanych części (Kod, Opis, Referencja). Ale gdy już włożę ten plik (. SLDLFP) w tej roli. Nie mam już tych nieruchomości. Czy jest rozwiązanie mojego problemu? Próbowałem z makrom, ale nic nie działa...
Niestety, to, co chcesz zrobić, nie jest możliwe. Funkcja biblioteczna to zbiór funkcji, które są kopiowane z powrotem do pliku docelowego; Nie obejmuje właściwości pliku ani rozmiaru woluminu.
Spotkałem ten problem z nakrętkami spawalniczymi i tubtarą®. Wyszedłem z tego, określając odniesienie w tekście reprezentacji wątku. W związku z tym, umieszczając wymiar na reprezentacji gwintu, na planie pojawia się odniesienie dostawcy Tubtary® lub nakrętki spawającej (nie mamy w planie nomenklatury).
Alternatywnie możesz skorzystać z funkcji Wstawiaj części, wybierając opcję Własne właściwości > części spawane. To rozwiązanie oznacza, że Twój G1/8" Sleeve jest zarejestrowany w rozszerzeniu .sldprt, a nie w .sldlfp (funkcja biblioteczna).
Raczej polecam zespoły do tego typu części, albo można to zrobić także za pomocą " Smart Components " (ale to nadal praca w montażu, po prostu trzeba działać w drugą stronę: boss generuje wiercenie, a nie odwrotnie).
(uważaj na odniesienia związane z płcią w przypadku duplikacji projektów, czasem tracą równowagę).