Importowanie konfiguracji pochodnej

Cze wszystkim

Jestem nowy w oprogramowaniu i chciałbym korzystać z konfiguracji pochodnych i mieć możliwość dokonania wyboru podczas montażu.

Pozwólcie, że wyjaśnię wam przed moją strukturą drzewa:

1. Ciało fizyczne

1.a Konfiguracja A

1.b. Konfiguracja B

2 Korpus obrabiany maszynowo

Obrobiony korpus to drugi plik, w którym używam " Wstaw> części...", aby dodać surowy korpus jako pochodną.

Moje pytanie brzmi: Czy możliwe jest zobaczenie konfiguracji kolby podczas wkładania obrabianego korpusu do zespołu ?

Znalazłem rozwiązanie, w którym mogę zobaczyć i wybrać konfigurację, klikając prawym przyciskiem myszy na kolbę i Odnośniki zewnętrzne, ale uważam, że to rozwiązanie nie jest zbyt istotne, zwłaszcza jeśli inna osoba chce użyć tej obrabianej części w innym zespole. Będzie musiał stale patrzeć na to, na jakiej konfiguracji się znajduje i nie popełnić błędu.

Czy jest inne rozwiązanie?

Mam nadzieję, że wyraziłem się jasno^^

Z góry dziękuję

Pozdrowienia

Witam

Aby wybrać konfigurację lub konfigurację pochodną, po prostu kliknij część i wybierz. Zobacz załącznik:

configuration.png
1 polubienie

Witaj kobra AC,

Dziękuję za odpowiedź, ale SW nie oferuje mi tej opcji bo konfiguracja jest w pochodnej. Mogę zmienić moją opcję na akcje tylko za pośrednictwem odnośników zewnętrznych.

Zobacz załącznik

sw.png

W twoim pytaniu są 2 problemy

chcesz mieć możliwość zmiany konfiguracji części w zespole

więc to już nie jest ten sam pokój

Tak więc, gdy już dokonam modyfikacji tej wspomnianej części, proponuję wstawić

Wróć do pliku części i zmień jego nazwę, ponieważ nie jest to już ta sama część

Ta część o zmienionej nazwie może być konfiguracją części surowej

więc będziesz miał brutto z odniesieniem X

i Twoja część modyfikuje się za pomocą ref x+n

co nie przeszkodzi Twojemu koledze w pracy nad surową częścią

Ale jeśli zmodyfikuje surową część, zostanie ona również zmodyfikowana dla ciebie

o ile ma taką samą nazwę

@+ ;-)

1 polubienie

Zobacz między innymi te samouczki

https://www.youtube.com/watch?v=7zv6OxE0qyw

https://www.youtube.com/watch?v=fZ0eXW_GxU0

@+ ;-)

1 polubienie

Witam

Jeśli połączenie z oryginalną  częścią zostanie przerwane podczas wstawiania części (z lewego panelu), część zostanie pobrana do folderu z pełną strukturą drzewa. 

W ten sposób możesz tworzyć swoje dżemy bezpośrednio w pokoju, a nie w zaimportowanym pokoju, a każdy pokój będzie niezależny, więc nie ma ryzyka modyfikacji przez innego użytkownika.

1 polubienie

gt22,

Dziękuję za odpowiedź, ale jeśli zmienię nazwę mojego machined w moim zestawie, zostanie on również znormalizowany w oryginalnym pliku.

Czy w moim obrabianym pliku można utworzyć konfigurację, która pozwala wybrać zewnętrzne odniesienia mojego pochodnego przedmiotu obrabianego?

Jeśli nie jest to możliwe, będę musiał utworzyć pojedynczy plik ze wszystkimi możliwymi konfiguracjami; zwłaszcza, że na mojej maszynie mam inne konfiguracje do stworzenia i szybko stanie się to gazownią :/

Z góry dziękuję

Slts (Slts)

1 polubienie

@Setzer

Jeśli zmienisz nazwę fabryki nie w zespole, ale w części podstawowej 

Tworzysz kolejny pokój

Masz więc 2 kawałki, ten z surowca i ten, który właśnie zmodyfikowałeś i zmieniłeś nazwę

Aby stworzyć zacięcia w swojej fabryce, spójrz na linki, które zamieściłem powyżej

Od Ciebie zależy, czy utworzysz folder x (rodzina części)

z konfiturami z surowego sera

z fabrycznymi zacięciami

z konfiguracjami pochodnymi

jeśli nie chcesz wyrywać sobie włosów z głowy

cóż, tak zareaguję, jeśli zajdzie taka potrzeba

@+ ;-)

2 polubienia

Witam

W moim przykładzie mam konfigurację pochodną, tę z otworem. Z której wersji korzystasz???

1 polubienie

Udało się!

W rzeczywistości było to bardzo proste: w mojej obrobionej maszynie utworzyłem kilka konfiguracji i w każdej konfiguracji po prostu zmieniałem moje odniesienie zewnętrzne bezpośrednio w drzewie , klikając prawym przyciskiem myszy na obrabiany przedmiot.

Kiedy zmieniam konfigurację, zmienia się również odniesienie zewnętrzne.

W każdym razie dziękuję za pomoc!

Pozdrawiam

2 polubienia