Narzucanie ciężaru

Witam.

Jestem w trakcie tworzenia modelu, w którym integruję zestawy, które nie są z mojego domu. Wiem, jaka jest wielkość i waga pokoju... Ale jest złożony, w wielu materiałach itp.

Zastanawiałem się więc, czy mamy sposób, aby wymusić ciężar kawałka (w zasadzie zrobić prosty plasterek i powiedzieć mu "ty, masz 60 kg")

Z góry dziękuję :)

Witam

Tak, musisz wejść do pomieszczenia, do właściwości gruntu i wymienić masę (i środek ciężkości).

Fragment pomocy:

Przypisane właściwości terenu. Wybierz tę opcję, aby przypisać do masy i środka ciężkości inne wartości niż obliczone

http://help.solidworks.com/2012/French/SolidWorks/sldworks/Mass_Properties_in_Configurations.htm?id=7bb26b55c50a42be89ceb91157761d9c

7 polubień

Witam

Oceń=> Właściwości masy=> Zamień właściwości masy=> Zamień masę=> Podaj wartość!!

I to wszystko.

3 polubienia

Zgadzam się z propozycją @.PL, ale bądź ostrożny, gdy ustawiasz swój środek ciężkości !

Jeśli używasz tych informacji tylko do wagi, nie martw się, ale jeśli chcesz poznać pozycję CdG zestawu, w którym go integrujesz, lepiej poproś swojego dostawcę o współrzędne XYZ !

7 polubień

Dzięki za odpowiedzi chłopaki. Tak proste, gdy znasz sztuczkę^^

@Benoit.LF ... Otóż tak, dokładnie. Potrzebuję środka ciężkości. Ale ponieważ pozostaje mniej więcej zrównoważony w środku, powinien to zrobić.

Nie mogę wskazać punktów/najlepszych odpowiedzi każdemu. Ale w tym jest serce

4 polubienia