Nie mogę zainstalować programu Draftsight na moim laptopie (Windows 7 64-bitowy). Instalacja rozpoczyna się pomyślnie i kończy się następującym komunikatem o błędzie "Określona ścieżka, c:\.... , zbyt długa. Zapobiega to instalacji oprogramowania bez możliwości dokonania innego wyboru.
Dziękuję Cédric za szybką odpowiedź. Niestety nie widzę, jak zmienić ścieżkę instalacji, ponieważ pobrany plik jest plikiem "exe", który automatycznie rozpakowuje i instaluje oprogramowanie, nie pozostawiając instalatorowi żadnego wyboru.
Nie wiem, czy trochę się spóźniłem, ale pierwsze pytanie, jakie sobie zadaję: Gdzie jest pobrany plik? na pulpicie?
Przenieś go do c:\ i za pomocą eksploratora uruchom go stamtąd.
Bądź również ostrożny, sprawdź, czy dysk nie jest pełny (temp nie jest oczyszczony), ponieważ jeśli temp jest pełny (zbyt wiele plików) niektóre instalacje mają problemy z działaniem. W najgorszym przypadku czyszczenie nie boli.
Instalacja z pulpitu może powodować problemy, ponieważ niektóre wielojęzyczne wersje systemu Windows (często na laptopach) przechodzą przez aliasy w ilościach hurtowych, więc nazwa jest "zbyt długa".