Nie można zainstalować programu Draftsight

Cze wszystkim.

Nie mogę zainstalować programu Draftsight na moim laptopie (Windows 7 64-bitowy). Instalacja rozpoczyna się pomyślnie i kończy się następującym komunikatem o błędzie "Określona ścieżka, c:\.... , zbyt długa. Zapobiega to instalacji oprogramowania bez możliwości dokonania innego wyboru.

Zgłaszam, że plik instalacyjny jest poprawny.

Dziękuję za odpowiedzi

Daniel

Witam;

Miałem już tego rodzaju "problem" podczas instalowania oprogramowania na PC.

Rozwiązałem je, upraszczając katalog docelowy katalogu instalacyjnego. 

Spróbuj zainstalować DS jak najbliżej swojego c:\ 

Informuj mnie na bieżąco ;)

Powodzenia. 

Cédric.

Dziękuję Cédric za szybką odpowiedź. Niestety nie widzę, jak zmienić ścieżkę instalacji, ponieważ pobrany plik jest plikiem "exe", który automatycznie rozpakowuje i instaluje oprogramowanie, nie pozostawiając instalatorowi żadnego wyboru.

Może jest inny sposób, aby go zainstalować?

Daniel

Nie wiem, czy trochę się spóźniłem, ale pierwsze pytanie, jakie sobie zadaję: Gdzie jest pobrany plik? na pulpicie?

Przenieś go do c:\ i za pomocą eksploratora uruchom go stamtąd.

Bądź również ostrożny, sprawdź, czy dysk nie jest pełny (temp nie jest oczyszczony), ponieważ jeśli temp jest pełny (zbyt wiele plików) niektóre instalacje mają problemy z działaniem. W najgorszym przypadku czyszczenie nie boli.

Instalacja z pulpitu może powodować problemy, ponieważ niektóre wielojęzyczne wersje systemu Windows (często na laptopach) przechodzą przez aliasy w ilościach hurtowych, więc nazwa jest "zbyt długa".