Nie można powiązać części w podzespole z zespołem

Cze wszystkim

Chcę ograniczyć konstrukcję (1) w stosunku do fundamentów (2). 
Część (1) i część (2) znajdują się odpowiednio w oddzielnych zespołach.

https://imgur.com/m5r6akk

Nie mogę utworzyć ograniczenia odległości między częścią (1) a częścią (2)  (pozostając w podzespole części 1)

To wiązanie można osiągnąć, zwalniając podzespoły i tworząc wiązania w zespole głównym. To nie jest to, czego chcę.

Chcę mieć możliwość ustawienia konstrukcji okien w stosunku do podzespołu fundamentu. To tak jakby nie chciał brać pod uwagę zewnętrznych odniesień, podczas gdy ja próbowałem zresetować ustawienia do domyślnych a następnie spróbować kilku konfiguracji.

Wiem, że można uelastycznić podzespoły, ale jestem przekonany, że w przeszłości w wersjach 2018-2019 udawało mi się wykonać tego rodzaju operację bez uelastyczniania podzespołów.

Witam

To normalne, że to nie działa, ponieważ jesteś w "trybie edycji" podzespołu "obróbka okien budowlanych", co oznacza, że nie jesteś w tej chwili w ASM. Wiązania muszą jednak znajdować się między podzespołami, a nie między komponentami podzespołu.
Innymi słowy! Parès e^tre sori trybu edycji podzespołu zaczynasz od zera, ponieważ musisz umieścić ograniczenia między podzespołem  "Obróbka budynku okiennego" a podzespołem "Obróbka budynku fundamentowego".
Aby to zrobić, wybierasz na ekranie dwie strony, które Cię interesują, bez korzystania z "menedżera funkcji" (drzewa tworzenia) i nie martwiąc się o to, co znajduje się w podzbiorach, umieszczasz interesujące Cię ograniczenia (na przykład twarzą w twarz).

Pozdrowienia

Dziękuję za odpowiedź,

Problem polega na tym, że chcę mieć kilka instancji okien w moim globalnym podzbiorze okien i ograniczyć instancje okien do innego podzbioru (fundamentu). Ale obecnie oznacza to, że muszę dodać X pod zestawem okien. 

Chcę mieć wiele wystąpień ograniczonej części w jednym podzespole w porównaniu z innym podzespołem

Witam @mmeheust 

Rozumiem twój problem.

Jest prawdopodobne, że będziemy musieli przejść przez konfiguracje. (Pozwolę moim super miłym kolegom wyjaśnić, jak to zrobić).
To dobra rada, ponieważ każdy z nich ma inne ograniczenia produkcyjne.
Robię tylko maszyny "jednego strzału", więc nie napotykam problemów takich jak Twoje ;-)

Pozdrowienia