Nie można uruchomić Solidworks po aktualizacji 2015

Witam

Zainstalowałem dzisiaj Solidworks 2014, uruchomiłem go, działał dobrze, żadnych problemów.

Dlatego w trakcie tego procesu zaktualizowałem do SP0 2015.

A od kiedy chcę go uruchomić, pokazuje mi to??

Dla Twojej informacji mamy licencję PREMIUM, nie musiałem wybierać wersji podczas aktualizacji, dlaczego szuka wersji standardowej?

Dziękujemy za Twoją opinię.

sans_titre.jpg

Witam

Czy pomyślnie zaktualizowałeś  swój serwer licencyjny do wersji 2015?

2 polubienia

O nie, wcale nie! Jak powinniśmy to zrobić? Idę do menedżera licencji i rozpoczynam sprawdzanie aktualizacji?

Witam

Jak mówi Benoit, musisz zaktualizować serwer licencji w 2015 roku, a następnie ponownie aktywować licencje w menedżerze licencji na serwerze.

@+

3 polubienia

Ponownie

W katalogu instalacyjnym znajduje się folder SWlicmgr, który zawiera instalację.

@+

2 polubienia

A przede wszystkim nie zapomnij nie aktualizować, ale wykonać nową instalację!

2 polubienia

W załączeniu znajduje się dokument do aktualizacji menedżera licencji.

howto_eri_201201_procedure-de-mise-a-jour-du-gestionnaire-de-licence-solidnetwork-licence-manager.pdf

Pkoi nie aktualizuje się, zrobiłem to dziś rano, nie martw się!

1 polubienie

@Coyote i inni też^^

Nie musisz się martwić o przejście z jednego dodatku Service Pack na drugi.

Ale podczas zmiany wersji zdecydowanie zaleca się, aby nie aktualizować.

Zaleca się raczej ponowne wykonanie czystej instalacji obok niego.

Wyobraźmy sobie, że jesteśmy na Solidworks 2014 Sp4 i że chcemy przełączyć się na Solidworks 2015 Sp0, zachowując jednocześnie wersję 2014 na wszelki wypadek (co jest zalecane w przypadku nowych wersji, które nie są jeszcze zbyt stabilne)

Musisz zainstalować 2015 obok 2014 i zmienić nazwy folderów instalacyjnych 2 wersji.

Dane Solidworks 2014 i Dane Solidworks 2014. To samo dotyczy zestawu narzędzi. Pozwala to uniknąć konfliktów wersji i problemów z niezgodnością.

Następnie, gdy stara wersja nie jest już używana, po prostu ją usuń.

W każdym razie jest to to, co zaleca Dassault.

1 polubienie

@bart dla SolidWorks OK, zgadzamy się, ale w przypadku pływającego menedżera licencji aktualizacja działa idealnie

2 polubienia