Witam
Właśnie przełączyłem się na SolidWorks 2014 i SolidWorks Composer 2014.
Gdy chcę zaimportować plik SolidWorks bezpośrednio z programu Composer, konwersja nie jest możliwa.
Miłego dnia i z góry dziękuję za opinię.
Witam
Właśnie przełączyłem się na SolidWorks 2014 i SolidWorks Composer 2014.
Gdy chcę zaimportować plik SolidWorks bezpośrednio z programu Composer, konwersja nie jest możliwa.
Miłego dnia i z góry dziękuję za opinię.
Hej, to dzień problemów z otwieraniem wersji 2014...
Testuję to na swojej stronie i odezwę się do Ciebie tak szybko, jak to możliwe...
Właśnie przetestowałem go na moim komputerze z utworem zapisanym w wersji 2014 i mogę go bez problemu otworzyć w Composerze 2014.
Czy podczas otwierania pojawia się konkretny komunikat o błędzie?
Tak, mam konwerter na moim komputerze.
Myślę, że problem bierze się stąd, że korzysta z konwertera z 2013 roku, a nie z 2014 roku. Zmieniłem jednak opcję i ręcznie wybrałem rok 2014.
Dziwaczny...
Solidworks i 3DVIA znajdują się na tej samej stacji roboczej lub stacja robocza, na której występuje problem, zainstalowano tylko 3DVIA?
Wszystko jest na tym samym poście
OK, czyli nie zainstalowałbyś SolidWorks Importer (podczas poprzedniej instalacji 3DVIA Composer) przypadkiem?
powinieneś sprawdzić, czy w C:\Program Files\Dassault Systemes\3DVIAComposer\6.X nie masz folderu SW201X (X jest w zależności od wersji), jeśli tak jest, wewnątrz folderu znajduje się partia do bezpośredniego odinstalowania importu, wiedząc, że gdy SolidWorks jest zainstalowany na stacji roboczej, nie powinieneś instalować importera Solidworks.
Kolejne pytanie: na tym Solidworks 2013 stacja robocza jest nadal zainstalowana? Wersja 3DVIA z 2013 roku?
Witaj fthomas,
Dzięki za info, przetestuję. Znalazłem importer SolidWorks 2013. Zamierzam go odinstalować.
FYI, mam trzy wersje SolidWorks 2012, 2013 i 2014
Miłego dnia
Dziękuję fthomas.
Po odinstalowaniu importera SolidWorks wszystko działa idealnie.
Doskonały.