Drukowanie spłaszczone

POMOC! Rozpaczam...

Kiedy drukuję dokument na ploterze HP DesignJet T2530 Postscript i umieszczam go w wysokiej jakości, mój dokument jest całkowicie spłaszczony. Widziałem dyskusje na ten temat i rozwiązaniem było to, że tracker się zepsuł i dlatego zmienił maszynę i działa. Zaktualizowałem sterowniki i zawsze to samo. Aby temu zaradzić, drukuję na kreatorze pdf i wszystko jest w porządku do momentu rejestracji, a kiedy przychodzi czas na wydruk na ploterze, nic się już nie dzieje.

Jeśli masz jakieś rozwiązania...

Mówisz, że wychodzi wszystko spłaszczone

Tak więc stosunek wysokości do szerokości nie jest przestrzegany

Zobacz parametry powiększenia i ustaw je proporcjonalnie

Co oznacza, że jeśli zmienisz długość: szerokość będzie podążać za tym samym procentem

@+ ;-)

2 polubienia

Witam

Zaskakująca porażka, jeśli format jest szanowany przez kreatora PDF, to dlatego, że z pewnością można go szanować za pomocą innego oprogramowania. Zmiana trackerów to trochę rozwiązanie, powinieneś zadzwonić do sprzedawcy lub specjalistycznego narzędzia do rozwiązywania problemów, na pewno będzie to kosztować mniej.

Dla twojej informacji, byłem w HPGL2. Zainstalowałem sterownik Postscript (PS3) i wygląda na to, że działa.

1 polubienie

Rozwiązaniem jest zmiana sterownika na Postcript. W HPGL2 mam same problemy. Rzeczywiście, nie było mowy o zmianie trackera, który ma zaledwie 1 rok.

W przypadku PDF CREATOR zdarzyło mi się, że plik również był spłaszczony. Tak więc niezbyt niezawodne wydruki na SolidWorks???

2 polubienia