Jak wydrukować wszystkie rysunki części należących do zespołu ogólnego.
Wiedząc, że ten zespół będzie szukał części w różnych plikach w różnych miejscach w sieci.
Jak wydrukować wszystkie rysunki części należących do zespołu ogólnego.
Wiedząc, że ten zespół będzie szukał części w różnych plikach w różnych miejscach w sieci.
Witam
Narzędzie MyCAd BatchConverter: http://www.lynkoa.com/store/mycadfr/mycadtools/videos-tools/utilitaires-batchconverter.html
Do zobaczenia.
Aby drukować zbiorczo, przypomina to bardziej wydruk w wysokiej jakości.
Batchconverter przekonwertuje pliki.
Zgadzam się z opiep27: użyj PowerPrint.
Zaznacz pole wyboru Zależności; Wybierz swój zespół; klika przycisk, aby wstawić rysunki; Konfiguruje drukarki, formaty... Wydrukuj i gotowe!
Z której wersji PowerPrint? Też mnie to interesuje.
Korzystam z oprogramowania SW 2010 i korzystałem z Harmonogramu zadań. Użyłem go tylko raz, wydrukowałem więcej stron niż się spodziewałem, ale kopiąc trochę, musi być sposób, aby uzyskać to, czego potrzebuję.
Jestem w SW 2014
Przepraszam, nie pamiętam, jak wyglądał PowerPrint w SW 2010.
Czy było już pole Zależności (niezbędne dla Ciebie, ponieważ pliki są rozmieszczone w różnych miejscach)?
Pozwolę ci sprawdzić...
Witam
Chciałbym zadać dodatkowe pytanie w związku z Twoim pytaniem, czy narzędzia mogą rozpoznać zmiany formatów (A3, A2, A4) w tym samym pliku do wydrukowania, a także w pionie i poziomie. bardzo ważne.
Dziękuję.
Cdt.
Fred
Witam
Praktyczne rozwiązanie, gdy plany znajdują się w różnych folderach: utwórz kompozycję, którą zabierzesz ze sobą do folderu tymczasowego, który następnie usuniesz.
Następnie wybierz plany, sortując je według typu w systemie Windows, a następnie kliknij prawym przyciskiem myszy przycisk Drukuj lub użyj harmonogramu zadań, aby wydrukować plany w tym folderze.
Witam
Pomyślałem "Drukuj do PDF", więc BatchConverter.
Jeśli chodzi o PowerPrint, oto wszystkie informacje na temat jego użytkowania: http://www.lynkoa.com/tutos/utilitaires-powerprint
Do zobaczenia.
@fred, tak Power Print rozpoznaje formaty i wysyła odpowiednie plany do właściwej drukarki i w odpowiednim formacie, a także uwzględnia orientację pionową i poziomą.
Prawdziwa przyjemność drukować plany w ilościach hurtowych!!
Witam
Dlaczego nie użyć makra?
Z układem > pliku
Osobiście zrobiłem makro, w którym wybieramy folder, aby przekonwertować wszystkich posłów w tym folderze do formatu pdf i wydrukować za pomocą 1 kliknięcia. Ustawiłem to tak, jak chciałem, w końcu jest to możliwe...
W przypadku korzystania z opcji "zależność" w programie PowerPrint, co wybierasz w filtrach?
Chcę, aby wybierał wszystkie rysunki części w zespole
Cóż, to prawda, że często korzystam z PowerPrint, ale niekoniecznie poprzez aktywację tych wszystkich funkcji :-(
Tak więc, jeśli chodzi o filtry, sprawdź 3 rodzaje części programowych.
Zaznacz pole wyboru Zależności i wybierz zestaw.
Wszystkie twoje elementy są wstawiane.
Następnie (i tutaj nie poszło tak, jak myślałem) kliknij Wstaw rysunki. Oprogramowanie zapyta Cię, w którym folderze chcesz szukać rysunków. Możesz również, klikając opcję, poprosić go o wyszukanie w folderze części lub w określonym folderze.
Rysunki zostaną wstawione.
W filtrach usuń zaznaczenie opcji Część i złożenie, pozostawiając tylko rysunki.