Drukuj do pliku PDF

Witam

Używam SW2012 i chciałbym wydrukować wszystkie plany maszyny w formacie PDF, czy masz rozwiązanie, aby nie robić ich jeden po drugim?

Z góry dziękując za pomoc.

Fred

Witam

Konwersja do formatu PDF jest możliwa za pomocą BatchConverter, czy masz narzędzia MyCADTools?

Możesz wybrać folder i wyeksportować wszystkie rysunki w formacie PDF.

6 polubień

Jeśli masz pakiet MyCADtools, możesz użyć BatchConverter.

W przeciwnym razie muszą istnieć makra dla tego rodzaju operacji.

5 polubień

Rzeczywiście, w przeciwnym razie makra są dostępne tutaj:

https://forum.solidworks.com/message/79105#79105

2 polubienia

Witam

Narzędzie Axemble Batch Converter robi to bardzo dobrze.

Samouczek: http://www.lynkoa.com/store/fr/tutos-formations/tutos/utilitaires-batchconverter.html

Pożytek: http://www.lynkoa.com/store/fr/tools-et-macros/utilitaires/utilitaire-batchconverter.html

Pozdrowienia.

4 polubienia

Moc drukowania z PDFcreator jako Twoją drukarką! Prosty

4 polubienia

W przeciwnym razie można to również zrobić za pomocą Harmonogramu zadań SolidWorks:

Harmonogram zadań SW działa świetnie,

Aby z niego skorzystać:

Menu startowe

Wszystkie programy

Solidworks (Solidworks)

Narzędzia SOLIDWORKS

Harmonogram zadań

Następnie wybierz jedną z następujących opcji:

1)

Eksportuj pliki, w typach plików, weź PDF.

Możesz wybrać plany pojedynczo lub cały folder zawierający wszystkie plany do wyeksportowania.

2)

Drukuj do formatu PDF (jeśli masz zainstalowany (darmowy) konwerter Cute PDF)

Aby to zrobić: Drukowanie plików

Ty wybierasz plany, o których mowa

W Otions wybierz Cute PDF

Źródło: http://www.leguide3d.com/forum/topics/impression-de-pdf-automatique

2 polubienia

Co więcej, w domyślnej drukarce na swoim komputerze umieszczasz PDFcreator, w folderze zaznacz wszystkie plany, kliknij prawym przyciskiem myszy: drukuj!

7 polubień

Witam

W narzędziach myCADTools możesz korzystać z Powerprint, rozwiązanie Davida be3 wydaje mi się najprostsze

Czy wszyscy macie dostęp do drukowania z pliku SolidWorks poprzez kliknięcie prawym przyciskiem myszy?

1 polubienie

Wiem z opinii Davida be3, że można pobrać (darmowy) kreator pdf i używać go jako drukarki. Zaczynając od folderu lub przechodząc do właściwości "drukarki", możliwe jest wydrukowanie wszystkich planów, ale nadal trzeba uważać na formaty, może być A4 w formacie Ao lub odwrotnie...

Ale jak możesz wydrukować plik PDF 3D, jeśli nie masz solidworks lub najnowszego oprogramowania 3D?

Pozdrawiam.

@Lucas, możesz uzyskać dostęp do "Drukuj", klikając prawym przyciskiem myszy, jeśli rozszerzenie pliku jest powiązane z aplikacją "SolidWorks Launcher". Jeśli wskazuje na "SolidWorks 20xx" lub eDrawing... Nie ma go w ofercie.

Jeśli nie skierujesz plików sldxxx do "SolidWorks Launcher", musisz również mieć niedogodność: kiedy dwukrotnie klikniesz na plik w Eksploratorze Windows, prawdopodobnie masz inny program, który uruchamia się zamiast otworzyć go w już otwartym!

3 polubienia

@El pescador

Wydaje mi się, że aby otworzyć plik PDF 3D, robi to Adobe Acrobat Reader, ponieważ wydaje mi się, że U3D jest produktem firmy Adobe. Więc stamtąd drukujesz akrobatę :-)

@Felix i XabiB, rzeczywiście możliwe jest otwieranie i manipulowanie plikami PDF 3D za pomocą najnowszego czytnika Acrobat génération.et bardzo miło jest rozmawiać z partnerami.

Moim zmartwieniem jest jednak stworzenie niektórych za pomocą "nieco staromodnego" oprogramowania 3D, a mianowicie SolidEdge v18. W tej chwili jestem na wakacjach, ale w przyszłym tygodniu testuję Crossmanagera. Dzięki

1 polubienie

Witaj Fred,

Używam CSW z "C..... E".

Istnieją bardzo praktyczne makra do drukowania, które automatycznie wybierają (po skonfigurowaniu) drukarkę i ustawienia zgodnie z formatem rysunku.

Dzięki temu za pomocą kilku kliknięć wydrukujesz folder z rysunkami, który wydrukuje je na różnych dostępnych drukarkach.

W przypadku formatu PDF dostępna jest funkcja, która umożliwia również eksport folderu plików oprogramowania w żądanych formatach w zależności od typu pliku (część, zespół lub rysunek).

Bardzo praktyczny również po skonfigurowaniu.

Miłego dnia.

@Felix i XabiB zadałem pytanie otwarte na temat plików PDF 3D.

Dziękuję