Obecnie opracowujemy metodę automatyzacji wyjścia planu.
Chciałbym wiedzieć, czy ktoś zna małe oprogramowanie zdolne do wielokrotnego drukowania plików PDF w zależności od formatu.
Ten sam typ co Axemble PowerPrint, ale dla plików PDF.
(Wchodzimy na listę pdfów w oprogramowaniu i w zależności od formatu program wybiera drukarkę lub ploter o skonfigurowanym formacie)
Aby to wyjaśnić, nie jest możliwe wydrukowanie plików rysunków, ponieważ ilości są wypełniane przez całkowanie, które następnie zapisuje plik pdf z wprowadzonymi wielkościami.
Nie chcemy drukować w momencie tworzenia pliku PDF, ponieważ sprawdzamy pliki PDF
Mam Marco Solidworks wykonany, zanim miałem rozwiązanie axemble, które dzieli plany pliku na różnych drukarkach według ich formatu. Mogę się nim podzielić, jeśli to pomoże.
Osobiście używam PDFTKbuilder, grupuje pliki PDF w jeden.
1- Otwórz PDFTKbuilder
2-Przeciągnij pliki PDF, aby połączyć
3-zawsze rejestruj się do tego samego w prawie (osobiście kładę to na biurku pod nazwą "oprawiony pdf")
4-Przypnij "połączone pliki PDF" do programu Adobe Reader (wcześniej przypięte), więc po utworzeniu połączonego pliku PDF wszystko, co musisz zrobić, to kliknąć prawym przyciskiem myszy Adobe Reader i otworzyć i wydrukować "oprawiony plik PDF".
Dziękuję za odpowiedź Damoon, ale w moim przypadku jest to plan pdf A4, A3 A2, A1, A0 i A0+.
A formaty A4 i A3 są drukowane na kserokopiarce, a reszta na ploterze, więc Twoje rozwiązanie już w tym przypadku nie działa.
Edycja: oto rodzaj oprogramowania, którego szukam, ale z funkcją automatycznej konfiguracji drukarki zgodnie z rozmiarem papieru.
Edit2: Harmonogram zadań oprogramowania nie pozwala na drukowanie plików PDF, a jedynie plików oprogramowania, a ponadto pozwala na drukowanie tylko na jednej drukarce. Więc też nie jest to właściwe rozwiązanie.
Nie znalazłem żadnych komercyjnych rozwiązań, które pozwalają mi robić to, na co mam ochotę.
Obawiam się, że jedynym rozwiązaniem pozostaje rozwiązanie polegające na tworzeniu oprogramowania we własnym zakresie.