Dołącz rysunki do PACK AND GO

Cze wszystkim!

Pracuję z SOLIDWORKS 2022 SP5.
Mam zespół i ponad 100 rysunków, które chciałbym odrzucić w nowej wersji do nowego projektu.
ale SOLIDWORKS PACK AND GO nie przyjmuje rysunków, a przynajmniej nie wszystkie z nich (około 4)

Zaznaczyłem "dołącz rysunki" i określiłem ścieżkę w "lokalizacji pliku", ale nic do zrobienia...

Zawsze mam rozwiązanie, aby wziąć stażystę, aby zastąpić odniesienia we wszystkich rysunkach, ale chciałbym uniknąć tego punktu

POMOC!!

Jeśli masz narzędzia MyCad (biorąc pod uwagę Twój ostatni post, tak myślę!), wypróbuj ProjectManager, jest do tego stworzony i potężniejszy niż spakuj i ruszaj. Nawet jeśli pakiet ang go znacznie się poprawił od czasu stworzenia ProjectManagera, nie czyniąc go już tak niezbędnym, ale nadal potężniejszym niż PackAndGo.

Edycja: W przeciwnym razie PackAndGo i ręcznie skopiujesz 4 pozostałe plany i ponownie dołączysz do nich referencje PackAndGo

1 polubienie

Cześć @sbadenis !

Dziękuję za odpowiedź!
to prawda, że nie mam odruchu korzystania z MyCADTOOLS - jest to dla mnie nowość i tak naprawdę nie opanowałem go

Jednak tylko ja w mojej firmie na tym korzystam, a ten post piszę dla koleżanki z pracy!
Postaram się to naprawić na ten czas. Od czasu do czasu postawi mi piwo"

Ale jeśli ktoś jeszcze ma pomysł, aby wykorzystać samą funkcję Pack and Go, jestem za!

Jak pisałem w moim poprzednim poście PackAnDGo, a dla pozostałych 4 planów skopiuj i wklej plany, zmień ich nazwy i zmodyfikuj referencje. Ale ProjectManager powinien wykonać to zadanie łatwiej, lepiej zawiesza plany lub możesz dodać je ręcznie w przeciwnym razie, przed kopiowaniem.

więc nie, może wyraziłem się źle, ale funkcja "spakuj i idź" dla 4 posłów do PE z +100
więc nie mam 4 posłów do PE do zrobienia ręcznie, ale +96
co sprawia, że zadanie jest trochę mniej przyjemne do wykonania... inaczej nie krzyczałbym o pomoc

Postaram się zajrzeć do Projectmanagera!
Bardzo dziękuję za sugestię.

W przeciwnym razie zawsze jestem otwarty na inne propozycje, jeśli ktoś wie, jak zrobić ten słynny pakiet i go zadziałać...

Rzeczywiście, o wiele mniej zabawy :stuck_out_tongue_winking_eye:
Czy rysunki mają taką samą nazwę jak części lub złożenia?
Może to właśnie blokuje wykrycie strzału.

2 polubienia

Witam
Tak, jest to możliwe, ale musisz przestrzegać pewnych zasad, które są następujące.
1-Plany muszą mieć taką samą nazwę jak pokój.
2-Plan musi być przechowywany w tym samym folderze co 3D
W takim przypadku SW zrobi pakiet i bez problemu zrealizuje plany.
Niech Moc będzie z wami.

2 polubienia

Witam @OBI_WAN

dziękuję za odpowiedź, ale mam kontrprzykład...
Spośród 4 planów, które są dołączone do pakietu i idź,
jeden z nich nosi nazwę "PD-*****-****-04 - Gusset for UPN160"
ale część nazywa się "klinem dla UPN"

1 polubienie

tak Zgadzam się
Nie jest to obowiązkowe o tej samej nazwie, ale obowiązkowe 2D i 3D w tym samym folderze.

1 polubienie

BJR,
Właśnie zrobiłem test i wydaje się, że działa.
Pozwól, że wyjaśnię.
Zamiast otworzyć pokój, a następnie spakować się i iść z planami, zrobiłem odwrotnie.
Otworzyłem plan, a następnie spakowałem się i wyjechałem, i to działa i jest to normalne, ponieważ plan wskazuje na kawałek (y), więc bardzo łatwo jest je zabrać.
Niech moc będzie z tobą

Dziękujemy@OBI_WAN
kolega, który potrzebował informacji, przeprowadził test: zrób pakiet ang go z montażu z posłami do PE w tym samym folderze
Udało się!

Jeśli chodzi o twoją drugą odpowiedź, myślę, że to też by zadziałało, ale niestety jest około stu planów, więc...