Dołączanie adresu URL podczas drukowania pliku PDF

Witam wszystkich,

Chciałbym wiedzieć, czy ktoś ma sztuczkę, aby podać adres internetowy podczas drukowania pliku PDF w Internecie?

Dziękuję!

Co to oznacza?

Czy chcesz mieć możliwość zapisania go, dołączając adres internetowy łącza podczas pobierania pliku PDF z Internetu?

Witam

Myślę, że jeśli w dokumencie Twój tekst zawiera link Hypertext, możesz wygenerować plik PDF za pomocą Acrobata.

Pozdrowienia

fichier_pdf_avec_lien_hypertexte.pdf

Tak, w rzeczywistości chcę mieć możliwość dodania u góry lub w stopce adresu internetowego, z którego przeglądam dany plik PDF. 

Dlaczego: Aby w prosty sposób znaleźć źródło pliku PDF!

Możesz go zapisać, otworzyć w czytniku pdf i dodać notatkę (patrz załącznik).

Robienie tego na żywo wydaje mi się trudniejsze...

caisse_bureau_140.pdf

Witam

Adobe Reader umieszcza komentarze, ale w przypadku hiperłączy potrzebna jest wersja pro, w której umieszczasz stopkę w notatce 

istnieje darmowy czytnik Fox, który ma funkcję otwierania przez Internet, ale bądź ostrożny z instalacją, ponieważ dodatkowo umieszcza wiele bezużytecznych rzeczy

Myślę, że nota jest dobrym kompromisem.

Innym rozwiązaniem byłoby nie pobieranie potrzebnych plików PDF, ale po prostu skopiowanie linków w przeglądarce Internet Explorer, przez co rozumiem utworzenie skrótu w eksploratorze. (jedynym ograniczeniem tego rozwiązania jest rozmiar potrzebnych plików PDF, ponieważ będziesz musiał je pobierać za każdym razem).

Pozdrowienia

Bastien

1 polubienie

Witam

FoxReader to darmowe rozwiązanie, a nawet pozwala osadzić wideo za obrazem, który posłuży jako link do rozpoczęcia filmu, dzięki czemu wideo jest dołączone do pliku PDF!

Ale prawdą jest, że jest to dość techniczne do wzięcia w rękę.

Poza tym od kilku miesięcy korzystam z EverNote

https://www.evernote.com/

który całkiem dobrze reaguje na cały ten PB miejsca na dokumenty, zachowując adres URL.

Klasa A+

Marc

Plik PDF musi być nagrany i edytowany "ręcznie" po fakcie.