Pierwsze kroki z Solidworks

Cze wszystkim

Stopniowo zaczynam zapoznawać się z oprogramowaniem solidworks, a na studia jestem proszony o dwa ćwiczenia z następującymi problemami: 

1) Musisz narysować wybrany przez siebie obiekt. Ten obiekt musi być prawdziwy, z twojego codziennego życia lub twojego najbliższego otoczenia. Celem jest jak najwierniejsze odtworzenie go. Ograniczenia: część musi składać się z co najmniej 4 funkcji 3D. Wszystkie szkice muszą być ograniczone wymiarami (bez niebieskich linii!)

2) Musisz narysować wybrany przez siebie obiekt. Ten obiekt musi być zespołem kilku elementów (co najmniej 5). Ten obiekt może być prawdziwy lub wyimaginowany. Celem jest jak najwierniejsze odtworzenie go. Pamiętaj, aby nazwać funkcje w drzewie tworzenia wyraźnymi nazwami (przykłady: puste miejsce, otwór mocujący, zaokrąglenie na górnej powierzchni, gwintowany otwór do mocowania płyty, ...) Nazwy części muszą być również dobrze dobrane (inne niż część1, część2...) 

Nie wiem, co wziąć za obiekt, czy masz jakieś wskazówki? 

Pozdrowienia 

Witam

Na czym polegają badania??? Możesz narysować narzędzie, którego używasz w swoich studiach...

1 polubienie

Narysuj swoją mysz 

Prościej się nie da

Teoretycznie powinien znajdować się pod prawą ręką, jeśli jesteś praworęczny

odpowiada on w pełni requette

@+ ;-)

3 polubienia

Nie taka łatwa powierzchnia dla początkującego!

ale w tym samym duchu narysuj swój komputer lub klawiaturę!

4 polubienia

Podpowiedź, że na nim  siedzisz ;-)

Krzesło często składa się z więcej niż 5 elementów i można je łatwo nazwać. Ponadto będziesz mógł dodać i mieć różne materiały.

2 polubienia

Witam

Jako kreślarz ołówek lub tubka kleju do prostego elementu oraz cyrkiel lub zszywacz do montażu.

Jest też smartfon, ale jestem pewien, że inni o nim pomyśleli, więc równie dobrze możesz się wyróżnić.

Myszy i klawiatury ogólnie używają krzywych, aby uniknąć zależności od modelu.

Powodzenia.

jeśli "Chevalier" jest nadal aktualny, przykładowy plan (2-suwowy model silnika lotniczego) jest idealny.

4 polubienia

Witam

Samochód Duplo lub Lego daje już dobry montaż, a spora część ograniczeń i kształtów nie jest zbyt skomplikowana. Prosty samochód :-)

Dzięki temu pokaże, że opanowałeś, jak tworzyć różne części, które można złożyć, funkcję powłoki, osie, kierownicę (nieco bardziej skomplikowaną), a zwłaszcza główne ograniczenia montażowe i różne kolory.

@strefbeno Rycerz jest nadal aktualny i młodzi projektanci (czasem nie tak młodzi) powinni się do niego odnieść, to już uniknęłoby wielu głupot :-)

2 polubienia