WAŻNE: Ten artykuł został przetłumaczony automatycznie, zobacz ostrzeżenie. Angielską wersję tego artykułu można zobaczyć tutaj.
Formant obrazu umożliwia osadzenie obrazu, takiego jak mapa bitowa, JPEG lub GIF, i wyświetlenie na przykład logo firmy lub obiektu clipart.
Jeśli karta Deweloper nie jest dostępna, wyświetl ją.
Wyświetlanie karty Deweloper
Kliknij kartę Plik , kliknij polecenie Opcje, a następnie kliknij polecenie Dostosuj wstążkę.
Na karcie Karty podstawowe zaznacz pole wyboru Deweloper , a następnie kliknij przycisk OK.
Na karcie Deweloper w grupie Formanty kliknij przycisk Wstawianie , a następnie w obszarze Formanty ActiveX kliknij pozycję Obraz .
Kliknij miejsce w arkuszu, w którym chcesz umieścić lewy górny róg formantu obrazu.
Jeśli ta opcja nie jest wybrana, przejdź do karty Deweloper , a następnie w grupie Formanty kliknij pozycję Widok projektu .
Na tej samej karcie, w tej samej grupie, kliknij pozycję Właściwości .
PORADA: Możesz również kliknąć formant prawym przyciskiem myszy, a następnie kliknąć polecenie Właściwości.
Zostanie wyświetlone okno dialogowe Właściwości . Aby dodać obraz, kliknij przycisk Generuj obok pola właściwości Obraz, a następnie użyj okna dialogowego Przekazywanie obrazu , aby wyszukać i otworzyć obraz.
Aby uzyskać więcej informacji o każdej właściwości, wybierz żądaną właściwość i naciśnij F1, aby wyświetlić temat Pomocy języka Visual Basic. Można również wpisać nazwę właściwości w polu Wyszukaj w Pomocy języka Visual Basic. Poniższa sekcja zawiera podsumowanie dostępnych właściwości.
Podsumowanie właściwości według kategorii funkcjonalnych
Mam jeszcze pytanie... Chodzi tylko o to, aby mieć wizualizację części 3D w pliku Excela??? dlaczego nie wstawić ASm lub PRT, zaoszczędzi to konwersji na edrawing...
gt22 Dziękuję za informacje, ale nie mam problemu z wstawieniem kontrolki ActiveX
ac cobra 427 obecnie wstawiam bezpośrednio za pomocą formantu ActiveX eDrawing natywny plik Solidworks ASM, ale przechodzę przez edrawing, ponieważ użytkownicy, którzy będą korzystać z pliku, nie mają oprogramowania
Na mojej stacji roboczej z edrawing 2017 i excelem 2016 udaje mi się umieścić edrawing activeX i jeśli podłączę go do bezpośredniego pliku SW asm lub edrawing, działa w obu przypadkach.
Czy jesteś pewien kompatybilności między Twoim oprogramowaniem a pakietem Office?
ac cobra 427 nie testować, ponieważ wolę, aby nie było zbyt wielu różnych plików, jeśli mogę zachować ASM SW jest to dla mnie wygodne
gt22 rzeczywiście jest to jedno z rozwiązań, ale oznacza to, że użytkownik oprogramowania zapisuje miniatury za każdym razem (z makrem jest to wykonalne)
Coyote Na moim poście działa bardzo dobrze, z wyjątkiem drukowania
A jeśli dla tych, którzy mają Solidworks, umieścisz ASM lub PRT w pliku Excel, a następnie utworzysz pdf dla tych, którzy nie mają Solidworks... Wprowadzając zmiany, wystarczy zapisać plik Excela jako plik PDF.
industrialcadservices Dziękuję za te informacje, nie znałem tej opcji, ale niestety bez zmian utworzyłem zgłoszenie do pomocy technicznej, aby sprawdzić, czy będą mieli dla mnie więcej informacji :)
No i dobrze, po powrocie wsparcia to rzeczywiście BUG z eDrawingem, ale który oczywiście nie będzie traktowany jako priorytet :/ Jestem przywiązany do poprawki, jeśli taka będzie, więc będę Cię informować na bieżąco
No i dobrze, po powrocie wsparcia to rzeczywiście BUG z eDrawingem, ale który oczywiście nie będzie traktowany jako priorytet :/ Jestem przywiązany do poprawki, jeśli taka będzie, więc będę Cię informować na bieżąco