Wstawiony widok eDrawing do pliku Excel

Dodawanie kontrolki obrazu do arkusza kalkulacyjnego

https://support.office.com/fr-fr/article/Ajouter-un-contr%C3%B4le-d-image-%C3%A0-une-feuille-de-calcul-b9393bb9-dee3-417b-82d4-e2ddf99078b7

Dotyczy:  Excel 2013

WAŻNE:  Ten artykuł został przetłumaczony automatycznie, zobacz ostrzeżenie. Angielską wersję tego artykułu można zobaczyć tutaj.

Formant obrazu umożliwia osadzenie obrazu, takiego jak mapa bitowa, JPEG lub GIF, i wyświetlenie na przykład logo firmy lub obiektu clipart.

1. Jeśli karta Deweloper nie jest dostępna, wyświetl ją.

Wyświetlanie karty Deweloper

1. Kliknij kartę Plik , kliknij polecenie Opcje, a następnie kliknij polecenie Dostosuj wstążkę.

2. Na karcie Karty podstawowe zaznacz pole wyboru Deweloper , a następnie kliknij przycisk OK.

2. Na karcie Deweloper w grupie Formanty kliknij przycisk Wstawianie , a następnie w obszarze Formanty ActiveX kliknij pozycję Obraz Image du bouton .

Groupe Contrôles

3. Kliknij miejsce w arkuszu, w którym chcesz umieścić lewy górny róg formantu obrazu.

4. Jeśli ta opcja nie jest wybrana, przejdź do karty Deweloper , a następnie w grupie Formanty kliknij pozycję Widok projektu Image du bouton .

5. Na tej samej karcie, w tej samej grupie, kliknij pozycję Właściwości Bouton Modifier le code .

PORADA: Możesz również kliknąć formant prawym przyciskiem myszy, a następnie kliknąć polecenie Właściwości.

Zostanie wyświetlone okno dialogowe Właściwości . Aby dodać obraz, kliknij przycisk Generuj Image du bouton obok pola właściwości Obraz, a następnie użyj okna dialogowego Przekazywanie obrazu , aby wyszukać i otworzyć obraz.

Aby uzyskać więcej informacji o każdej właściwości, wybierz żądaną właściwość i naciśnij F1, aby wyświetlić temat Pomocy języka Visual Basic. Można również wpisać nazwę właściwości w polu Wyszukaj w Pomocy języka Visual Basic. Poniższa sekcja zawiera podsumowanie dostępnych właściwości.

Podsumowanie właściwości według kategorii funkcjonalnych

1 polubienie

Jeśli chcesz określić

Użyj tej właściwości

Ogólne :

Jeśli formant jest ładowany po otwarciu skoroszytu (ignorowane w przypadku formantów ActiveX).

Automatyczne ładowanie (Excel)

Czy kontrolka może odbierać fokus i reagować na zdarzenia generowane przez użytkownika.

Włączone (formularz)

Czy formant można zmienić.

Zablokowany(formularz)

Nazwa formantu.

Nazwa (formularz)

Sposób dołączania formantu do komórek znajdujących się pod spodem (ruchomy, przenoszenie bez zmiany rozmiaru lub przenoszenie z rozmiarem).

Umiejscowienie (Excel)

Określa, czy formant może zostać wydrukowany.

PrintObject (Excel)

Określa, czy formant jest widoczny, czy ukryty.

Widoczny (formularz)

Rozmiar i położenie :

Jeśli rozmiar formantu jest automatycznie dostosowywany do wyświetlania całej zawartości.

Automatyczne dopasowywanie rozmiaru (formularz)

Wysokość lub szerokość w punktach.

Wysokośćszerokość (formularz)

Odległość między formantem a lewą lub górną krawędzią arkusza.

Po leweju góry (formularz)

Formatowanie :

Kolor tła.

BackColor(Formularz)

Styl tła (przezroczysty lub nieprzezroczysty).

BackStyle(Formularz)

Kolor obramowania.

BorderColor(Formularz)

Typ obramowania (brak lub pojedynczy obrys).

BorderStyle(Formularz)

Jeśli formant ma cień.

Cień (Excel)

Wygląd wizualny obramowania (płaski, objętościowy, 3D, wklęsły, wygrawerowany lub wytłoczony).

Efekt specjalny(formularz)

Obraz :

Mapa bitowa do wyświetlenia w kontrolce.

Obraz (formularz)

Lokalizacja obrazu tła (lewy górny róg, prawy górny róg, środek itd.).

PictureAlignment(Formularz)

Sposób wyświetlania obrazu tła w kontrolce (przycięty, rozszerzony lub powiększony).

PictureSizeMode(Formularz)

Składanie wielu kopii obrazu w kontrolce.

ObrazekKafelkowanie (formularz)

Klawiatura i mysz :

Niestandardowa ikona myszy.

MouseIcon(Formularz)

Typ wskaźnika, który powinien być wyświetlany, gdy użytkownik umieści kursor myszy nad określonym obiektem (na przykład standardowy, strzałka, I).

MousePointer(Formularz)

1 polubienie

Witam

Mam jeszcze pytanie... Chodzi tylko o to, aby mieć wizualizację części 3D w pliku Excela??? dlaczego nie wstawić ASm lub PRT, zaoszczędzi to konwersji na edrawing...

2 polubienia

gt22 Dziękuję za informacje, ale nie mam problemu z wstawieniem kontrolki ActiveX

ac cobra 427 obecnie wstawiam bezpośrednio za pomocą formantu ActiveX eDrawing natywny plik Solidworks ASM, ale przechodzę przez edrawing, ponieważ użytkownicy, którzy będą korzystać z pliku, nie mają oprogramowania

Nie testowałem tego, ale jeśli zintegrujesz erysunek. Exe lub plik PDF 3D, jak to wygląda???

1 polubienie

A jeśli głupio nagrywasz w auto w formacie JPEG lub zrzutu ekranu

bezpośrednio Twoja wizualizacja części lub zespołu oprogramowania

Excel może wstawić ten obraz w formacie jpeg z linkiem lub nie

@+

1 polubienie

Witam

Na mojej stacji roboczej z edrawing 2017 i excelem 2016 udaje mi się umieścić edrawing activeX i jeśli podłączę go do bezpośredniego pliku SW asm lub edrawing, działa w obu przypadkach.

Czy jesteś pewien kompatybilności między Twoim oprogramowaniem a pakietem Office?

@+

1 polubienie

ac cobra 427 nie testować, ponieważ wolę, aby nie było zbyt wielu różnych plików, jeśli mogę zachować ASM SW jest to dla mnie wygodne

gt22 rzeczywiście jest to jedno z rozwiązań, ale oznacza to, że użytkownik oprogramowania zapisuje miniatury za każdym razem (z makrem jest to wykonalne)

Coyote Na moim poście działa bardzo dobrze, z wyjątkiem drukowania

1 polubienie

Witam

Utwórz kontrolkę activX, na karcie programisty kliknij "Tryb edycji"

Kliknij prawym przyciskiem myszy kontrolkę, kliknij Format obiektu, kliknij Właściwości i kliknij Obiekt do druku.

Zwykle w ten sposób robimy to w przypadku innych elementów sterujących.

Nie mam przy sobie komputera, nie mogłem spróbować. Możliwe jest również, że ta kontrolka nie pozwala na drukowanie...

IndustrialcadServices już wypróbował to ustawienie, wyłączając je ponownie włączając :/

A jeśli dla tych, którzy mają Solidworks, umieścisz ASM lub PRT w pliku Excel, a następnie utworzysz pdf dla tych, którzy nie mają Solidworks... Wprowadzając zmiany, wystarczy zapisać plik Excela jako plik PDF.

1 polubienie

Sprawdź, czy w opcjach drukowania arkuszy nie jesteś w "jakości roboczej"

Wydaje mi się, że zabiera to kontrolę nad arkuszem 

1 polubienie

ac cobra 427 też o tym myślałem ale ten sam problem co do klasycznego drukowania, kontrolka ActiveX nie pojawia się w PDF

industrialcadservices Wersja robocza jakości istnieje w Excelu? (Jeśli tak, to nie wiem, gdzie się ukrywa :/)

Sprawdź, czy to może Ci pomóc...

http://forums.ni.com/t5/Discussions-au-sujet-de-NI/Méthode-ActiveX-Adobe-PDF-Reader-ne-fonctionne-pas/td-p/3222323

1 polubienie

W zakładce Ustawienia strony kliknij "Drukuj tytuły", otworzy się okno, wybierz zakładkę Arkusz i w kategorii Wydruk masz jakość roboczą.

Pozdrowienia.

1 polubienie

industrialcadservices Dziękuję za te informacje, nie znałem tej opcji, ale niestety bez zmian utworzyłem zgłoszenie do pomocy technicznej, aby sprawdzić, czy będą mieli dla mnie więcej informacji :)

Przepraszam, że pytam, czy umieściłeś kontrolkę w wersji drukowanej we właściwościach kontrolki podczas wykonywania testu? 

Jeśli tak, to przepraszam, ale nie mam więcej pomysłów...

IndustrialCadServices Nie martw się :) Nie ma głupiego pytania, na razie wypróbowałem oba przypadki w Drukuj = Prawda lub Fałsz bez zmian :/

No i dobrze, po powrocie wsparcia to rzeczywiście BUG z eDrawingem, ale który oczywiście nie będzie traktowany jako priorytet :/ Jestem przywiązany do poprawki, jeśli taka będzie, więc będę Cię informować na bieżąco

Dziękujemy wszystkim za udział

2 polubienia

No i dobrze, po powrocie wsparcia to rzeczywiście BUG z eDrawingem, ale który oczywiście nie będzie traktowany jako priorytet :/ Jestem przywiązany do poprawki, jeśli taka będzie, więc będę Cię informować na bieżąco

Dziękujemy wszystkim za udział

2 polubienia