Cze wszystkim
czy ktoś wie, jak pobrać liczbę warstw części blaszanej SW2015 (równanie znajduje się we właściwościach listy części spawanych),
Aby ten numer pojawił się w nazwie zespołu, w którym znajduje się ta część?
plis_sw.jpg
Cze wszystkim
czy ktoś wie, jak pobrać liczbę warstw części blaszanej SW2015 (równanie znajduje się we właściwościach listy części spawanych),
Aby ten numer pojawił się w nazwie zespołu, w którym znajduje się ta część?
Dodaj kolumnę i powiąż właściwość Liczba zagięć.
Dodaj notatkę i zrób to samo, połącz notatkę lub kolumnę z właściwością osobistą
tutaj "SW-*plis@@... itp.)
Zobacz zdjęcie.
Tworząc właściwość niestandardową, która wywołuje sw-plis@@@sheet<1>@piece1.sldprt?
Ta właściwość będzie wtedy widoczna w nomenklaturze, ale w części nie może być kilku brył.
Ten obraz może być bardziej zrozumiały.
-Kliknij prawym przyciskiem myszy, aby dodać kolumnę
- Kliknij dwukrotnie na górze kolumny, aby wybrać źródło
- Wybrać właściwości z listy spawanych części
- wybierz "Fałdy"
tak naprawdę na rysunku części nie ma problemu, pobieram dane z listy spawanych części, Z drugiej strony na rysunku Zespołu tworzę klasyczną nomenklaturę lub dodaję kolumnę z niestandardową właściwością części, ale nawet jeśli wybiorę PLIS, nie pojawiają się!
Nie udało się, przetestowałem swój pomysł: to nie działa, nie mogę połączyć rekwizytu z blachy z innym rekwizytem.
A w nomenklaturze asm oferuje mi rekwizyt "PLIS", ale pozostaje pusty!
I musisz wybrać "Komponent, do którego dołączona jest adnotacja"
Logicznie rzecz biorąc, jeśli jesteś w zestawie, oprogramowanie przejmuje własność zespołu.
Aby to zrobić, wstawię powiązaną część z mojego arkusza, wstawię moją nomenklaturę, klikając moją część poza arkuszem, aby tabela była połączona. Potem następuje reszta.
Ale logicznie rzecz biorąc, przy odpowiedniej formule powinno to być możliwe, jak powiedział Lucas.
Co jeśli umieścimy zestawienie materiałów do montażu, a na pudełku składania do linii odpowiadającej części wstawimy notatkę poprzez powiązanie właściwości Folds?
i rozkładając nomenklaturę na czynniki pierwsze
Powinno działać, prawda?
@+
W rzeczywistości, kiedy umieścimy bąbelek na części, możemy powiązać bąbelek z właściwościami listy części spawanych w części Part1!
z drugiej strony, jeśli wkleję notatkę ($PRP:"Składa") w polu nomenklatury, to nie działa.
widzimy w bańce liczbę fałd, ale nie w nomenklaturze.
Jeśli wymusimy pole BOM, lista części spawanych jest wyszarzona (niedostępna).
błąd formuła bąbelkowa to $PRPWLD: "Fałdy"
Ale to niczego nie zmienia!
Jeśli notatka jest połączona z komponentem, do którego dołączona jest adnotacja, nie ma problemu logicznego.
Wkładam moją notatkę,
Zaznaczam pole Komponent, do którego dołączona jest adnotacja, klikam na właściwość listy spawanych części
Wybieram Plis i to wszystko
Następnie, jeśli chcę, aby moja notatka znalazła się w pudełku, usuwam strzałki i umieszczam notatkę w mojej nomenklaturze.
Tak więc, jak powiedziałem wcześniej:
Możliwe w adnotacji powiązanej z dokumentem, ale niemożliwe w nomenklaturze...