Wstawianie arkusza Excela na rysunku oprogramowania i dostosowywanie rozmiaru okna w celu wyświetlenia całego arkusza programu Excel

Witam

Odkąd przełączyłem się na SolidWorks 2016 z programem Excel 2010, nie mogę już poprawnie dostosować rozmiarów okien programu Excel, które zostały wklejone do rysunku bryłowego? Nadal brakuje mi części mojego arkusza Excela, gdy biorę uchwyty w rogach, zniekształca arkusz Excela, ale go nie powiększa... Czy masz rozwiązanie? Czy Ty też masz ten problem?

Wcześniej miałem SolidWorks 2014, gdzie nie napotkałem tej wady...  

2017-03-21_15_03_39-solidworks_professional_2016_x64_edition_-_mise_en_plan1_-_feuille1__.jpg
1 polubienie

Może to być problem z Twoją wersją Excela

Wydaje mi się, że planowana jest praca z Excell 2016

Zobacz ten link

https://www.youtube.com/watch?v=d4QvZ74cINM

@+

2 polubienia

Witam

W domu jest tak samo, ale zauważyłem, że excel w moim planie jest jak nagrywanie. Dlatego zwracam szczególną uwagę, kiedy zapisuję mój arkusz Excela, na jego rozmiar, aby po zintegrowaniu go z planem był dobry.

Niech Moc będzie z wami.

2 polubienia

Witam

Czy próbowałeś edytować go za pomocą Excela z Solidworks, zachowując najważniejsze informacje na ekranie, zapisując go i ponownie wstawiając?

2 polubienia

Witam

Dołączam do OBI WAN. Musisz zapisać plik na pełnym ekranie. Ja też już to coś... Czy przeciągasz i upuszczasz???

Ponieważ normalnie przechodzimy do insert==>object==> następnie zaznaczamy create z pliku, a następnie szukamy swojego pliku i tam powinno być dobrze...

1 polubienie

Jestem na pełnym ekranie w Excelu i nagrywam , ale nie jest lepiej. Kiedy wstawiam arkusz Excela na  rysunek, faktycznie "wstawiając obiekt", nie widzę całego arkusza?