Witam, kiedy chcę wstawić tabelę, nic się nie dzieje... Nie pojawia się żadna tabela
Witam;
To trochę zwięzłe opis...
- Jaki rodzaj stołu?
- Czy łącza odniesienia są aktualne (lokalizacja pliku w opcjach systemu Solidworks).
- Czy Twoje modele stołów nadal istnieją?
- Czy Twoje widoki są zaktualizowane (spawane mechanicznie?).
- Która wersja Solidworks (jeśli pracujesz z Solidworks)
- Od kiedy to już nie działa...
Krótko mówiąc, musimy powiedzieć nam więcej...
Witam i dziękuję za zastanowienie się nad moim problemem. Minęło już trochę czasu od jakiegoś czasu na mojej stacji roboczej, kiedy de==polecenie "insertion-tables-family of parts", nic się nie dzieje, podczas gdy zanim pojawiła się tabela Excela, działa ona na pozostałych 2 stacjach roboczych firmy. Nie rozumiem dlaczego, nie czuję, że coś zrobiłem. Wersja, o której mowa, to wersja z 2020 r.
@Maclane to rodzina części, jeśli dobrze zrozumiałem tytuł, nie ma stołu spawanego mechanicznie!
Którą wersję oprogramowania i MS Office posiadasz?
Jeśli 365 nie jest kompatybilny z oprogramowaniem, niechciana aktualizacja może spowodować ten problem.
Link do kompatybilności:
https://www.solidworks.com/fr/support/system-requirements
Solidworks 2020 i MS 365, które działały wcześniej i nadal działają na innych stacjach roboczych
Tego się obawiałem, w teorii 365 nie jest kompatybilny. Często działa dobrze, ale aktualizacja 365 może nagle spowodować awarię.
Najlepiej byłoby zainstalować kompatybilną wersję.
Mam też 2020 z Excelem 2016 i nie martw się o 2019, nie pamiętam, czy był kompatybilny.
Problem polega na tym, że teraz nie masz prawie żadnego wyboru, jak tylko wziąć zamiast tego 365,MS, a stare wersje pakietu Office wkrótce nie będą już kompatybilne z wieloma innymi rzeczami. A w moim przypadku nie mam innego wyjścia, jak tylko skorzystać z 365
Właśnie znalazłem to...
https://www.avenao.com/les-dernieres-mises-a-jour-doffice-365-dans-solidworks/
Są dobre, aby pchnąć się w kierunku 365, inne wersje pozostają na rynku.
Nasz dział IT próbował popchnąć nas w kierunku tej wersji ze względu na napotkane problemy, szybko się wycofali.
W przypadku problemów rzeczywiście znajdziesz kilka postów na ten temat, ale to tylko potwierdza moje słowa, nowa aktualizacja 365 może wszystko zepsuć z dnia na dzień, więc wersji należy unikać w kontekście pracy z oprogramowaniem do powszechnego użytku.
jest ten bilet SPR 1176993 w Visiativ
Ok dziękuję... Zobaczę, co mogę zrobić, ale to zupełnie mi nie pasuje, miłego dnia
Oczywiście, ale po rozmowie telefonicznej z Visiativem odpowiedź brzmiała: zdecydowanie radzę zainstalować kompatybilną wersję.
Aby uzyskać informacje na niektórych stronach, można znaleźć oficjalne licencje OEM w wersji 2016, 2019... Bardzo atrakcyjny i doskonale funkcjonalny. Za 1-2 euro zainstalowałem te doskonale funkcjonalne zdematerializowane wersje.
Następnie od Ciebie zależy, czy wybierzesz rozwiązanie, które najbardziej Ci się podoba.
Witam
Z mojej strony byliśmy już w ramach Office 365 z dodatkiem SP5 2020. Nigdy nie miałem żadnych problemów (ale zmieniamy wersję oprogramowania co roku, więc mniej cierpimy z powodu ryzyka opóźnień między oprogramowaniem a pakietem Office), z wyjątkiem działania VBA, ale było to związane z pakietem Office, który wydaje dodatki, gdy instaluje się po oprogramowaniu.
Ustabilizowaliśmy to i od tego czasu nie ma szczególnego problemu. Jesteśmy teraz na SW2022 SP5 z wersją 2208 Office 365 bez szczególnych problemów podczas pracy z Excelem.
Jeśli masz umowę na utrzymanie oprogramowania, moim zdaniem lepiej jest przeprowadzić migrację do wyższej wersji.